Dijeta sa suvim šljivama skida kilogram dnevno

20.06.2024. - Zdravi kutak

Ukoliko imate neki važan događaj na kom morate da izgledate pod konac, a kilogram manje vas dijeli od ulaska u omiljenu haljinu, onda je dijeta sa suvim šljivama za vas.

Kao i kod svih brzih dijeta koje se koriste svega par dana, po potrebi, moramo da vas upozorimo da ni ovu, sa suvim šljivama, ne bi trebalo da držite bez konsultacije sa ljekarom.

Popularna dijeta sa suvim šljivama je za one koji bi da skinu 2 – 3 kilograma za par dana. Prilično je jednostavna i dosadna.

Doručak: 6 suvih šljiva

Užina: 1 jabuka

Ručak: 1 kuvano jaje i 1 viršla

Užina: isto kao ručak

Večera: čaša jogurta

Dodatne preporuke

Preporučuje se samo potpuno zdravim osobama i to za vremenski period ne više od 3-5 dana. Obavezna ja svakodnevna fizička aktivnost u trajanju od najmanje 15 – 20 minuta. Ako se pravilno sprovodi, gubi se oko jedan kilogram dnevno.

Suve šljive ubrzavaju metabolizam. One to uspijevaju zahvaljujući brojnim dijetetskim vlaknima pa se baš zbog toga često i preporučuju u ishrani.

Pored vlakana one sadrže još i antioksidanse, tačnije dragocjeni beta karoten, zatim Vitamin E i C, fitohemikalije i druge elemente. Kada je riječ o mineralima koji ulaze u sastav vrijedi napomenuti bakar i kalijum, prenosi Zadovoljna.

Izvor: Nezavisne