Našao način da prevari skup život :Dobra ideja preventivno spasila hiljade funti za benzin i parkiranje

14.06.2022.

Budući da troškovi života vrtoglavo rastu, a cijene goriva dostižu visoke cifre, ponekad je potrebna alternativna opcija umjesto državne pomoći.

Imajući to na umu, upoznajte Aleksa Kela, finansijskog planera koji je svoje putovanje na posao pretvorio u zdrav hobi, uštedi 2500 funti godišnje na benzinu i troškove parkiranja.

Kel (38) odlučio je napustiti sjedenje u prometu i zamijeniti ga za otvorene vode kada je promijenio svoje svakodnevno putovanje na posao i sa posla prošlog ljeta krenuo u oba pravca ići na dasci za veslanje.

Ako vremenske prilike dopuštaju, Aleks, koji je vlasnik „Quayside Wealth Managementa“, izvlači svoju dasku za veslanje iz svoje garaže i vesla milju uz kanal Glokaster-Šarpnes.
Jedinstveno putovanje na posao pruža Aleksu toliko potrebno vrijeme za razmišljanje kao vlasniku kompanije i pomaže mu da se opusti nakon stresnog dana u kancelariji.

Ovaj 38-godišnjak, koji sa svojim partnerom živi u Glokasteru, voli život na vodi i ne planira se uskoro vratiti na cestu svojim automobilom.

– Imam sreće, živim kilometar od posla, preko kanala. Da sam vozio, trebalo bi mi 15 do 20 minuta uključujući parkiranje, ali često sam sjedio u prometu. To je takođe velika ušteda novca i procjenjujem da ću uštediti oko 2500 funti godišnje na troškovima benzina. Prošlog ljeta puno sam veslao na posao, a sada se vrijeme popravlja i opet to radim – rekao je Alex, koji u gradu Glokasteru živi 14 godina.

Aleks ne nosi odijelo za svoj put na dasci, umjesto toga ga pakuje vrećicu.

 

izvor:Aloonline/FOTO :Printscreen