Crveno-bijeli u veličanstvenoj atmosferi došli do nove krune!

22.05.2022. - Sport

Crvena zvezda je šampion Srbije!


Crveno-bijeli su osvojili 5. uzastopnu titulu (33 ukupno) pobjedom nad Voždovcem 3:1 (1:0) u poslednjem kolu Super lige Srbije.

Pred 40.000 navijača na najvećem srpskom stadionu, fudbaleri Zvezde su zasluženo slavili nad Voždovcem. Mada, nije im bilo lako. Gostujući tim došao je na Marakanu sa željom da napravi čudo, a da su bili sigurniji iz nekoliko velikih šansi… Možda su i mogli da pomrse račune crveno-bijelima.

Kao i tokom cijele sezone najbolji u Zvezdi bili su Katai i Ivanić. Upravo su oni postigli golove s kojima je novi-stari šampion došao do velike prednosti. Voždovac je smanjio prednost rivala, ali nije imao snage za potpuni preokret.

U 90. minutu dosuđen je penal za Zvezdu koji je izveo Milan Borjan! Golman Zvezde je bio precizan za erupciju na Marakani!

Sa druge strane, Partizan je rutinski slavio nad Radničkim (2:0), ali ta pobjeda im nije ništa donijela. Crno-ijbeli su ostali dva koraka iza Zvezde u ovosezonskoj trci. Golove za Partizan postigli su Rikardo iz penala i Jamkam autogol. Meč je obilježilo sramno ponašanje fudbalera Radničkog koji su jurili sudiju po terenu, nakon što je Arsić dobio crveni karton.

Izvor:kurir/FOTO: kurir