Nisam došao zbog novca, došao sam zbog trofeja

19.07.2022. - Sport

Ni dan nije prošao od kako je ponudio ostavku, a Nenad Lalatović dobio je punu podršku klupskog rukovodstva da nastavi započeti posao u Banjaluci. Potez koji je povukao nakon remija u Modriči, mahom je, kaže, epilog još uvijek bolnog poraza u Toršavnu.

„Ljudski je bilo da ponudim ostavku. Mene i dalje samo boli poraz na Farskim Ostrvima. Bio sam ubjeđen da možemo da prođemo, a maštao sam i da možemo do grupne faze Lige konferencija. Razočarali smo i veliku armiju navijača Borca. Osjećao sam se da sam jedini krivac. Nakon toga je došla i utakmica sa Slogom. Vodili smo sa 2:0. Statisika je pokazala da je Sloga napravila 24 prekršaja, a mi samo četiri. Nismo djelovali kao tim. Znao sam da je prisutan umor od povratka sa Farskih Ostrva i znao sam da će biti teško. Ja ne podcjenjujem ovu ligu. Juče mi jedan novinar kaže „vi ste podcijenili ovu ligu“. To nije tačno. Koga ja da podcijenim? Pa, ja se ove liga „plašim“ iz tog razloga što svako svakog može da pobijedi. Zato je ova liga interesantna i ja poštujem svakog rivala, svakog trenera i sve navijače u ovoj ligi. Ja sam došao sa željom da osvojim jedan od dva trofeja, a najviše bih volio da osvojim titulu. Jutros nisam želio da promijenim svoju odluku. Međutim, razgovarao sam sa čelnicima kluba. Dobio sam podršku i hvala im na tome“, kaže Nenad Lalatović, šef stručnog štaba FK Borac.

Nakon remija u Modriči, Lalatović je ponovo govorio o „bočnim udarima“ koje trpi od kako je stigao u Banjaluku.

„Od kako sam došao ima previše udara. Smatram da ih nisam zaslužio. Shvatio sam da moram da se borim isto kao u Srbiji. U Srbiji sam navikao za više od deset godina radi, ali ovdje sam ostao u šoku. Mislio sam da je drugačije, a ovdje je možda i teže. Ipak, sada vidim odakle vjetar duva. Duva od onih oko kluba koji glume „prijatelje“ kluba i koji priželjkuju da Borac bude što slabiji. Mnogi su priželjkivali da odem i da podnesem ostavku. Ostavku sam podnio zbog rezultata. Da nisam to uradio, ja bih se ubio. Ja bih se sam sebi zgadio da to nisam uradio nakon utakmice u Modriči. Imao sam obavezu prema navijačima, Banjaluci, Republici Srpskoj da to uradim i da kažem: „Ej, nisam ispunio ono što ste od mene očekivali i nećete promijeniti dvadeset i pet igrača promijenićete Nenada Lalatovića“. Ja bih sutra mogao da nađem novi posao. Ono što mi je jako bitno da se zna. Ja ovdje nisam došao zbog novca. Došao sam za isti ugovor koji sam imao u Radničkom iz Kragujevca. Nisam tražio premije za evenutalne evropske pobjede. Mogao sam da imam, da sam tražio ovdje, 30-40 odsto veći ugovor, ali nisam to uradio. Došao sam u Banjaluku zbog trofeja. Došao sam zbog navijača koji su priželjkivali moj dolazak i onda mi je bilo jako teško i emotivno što sam ih razočarao. Ne krivim ni svoje igrače. Ja sam kriv.“ , priča Lalatović.

Za Borčeve pristalice, ali i svoje igrače ima jasnu poruku.

„Ja sam ih razočarao. Ne tražim podršku za sebe, ali molim ih da pruže podršku igračima. Rekao sam sinoć, ali evo, posljednji put da nekog molim. Molim ih da imaju razumjevanja prema našim igračima. Ako se oni uplaše navijača onda to ne vodi nikuda. Znam da naši navijači jako vole klub, da su veoma vezani za Borac i ja ih cijenim i poštujem. Želim da nam budu vjetar u leđa. Da svi skoncetrišemo i da probamo da pobijedimo Sarajevo. Od svog tima tražim da se probudi, da bude agresivan. Da budu blizu protivničkih igrača, da prave faulove, da budu beozbrazniji. Želim da pokažu koliko vole Borac, a ja znam da moji momci vole Borac. Želim da se ponašaju na terenu kao u prvom poluvremenu utakmice sa Slogom Meridian, i da na kraju utakmice, oni budu ti koji će da naprave 24 prekršaja sad protiv Sarajeva.“ kaže Lalatović.

Lalatović kaže da nastavlja tamo gdje je stao.

„Ja imam energiju. Nisam htio da vodim energično utakmicu u Modriči. Bilo mi je malo nepriajtno da ja tu sada nešto skačem, da galamim,da ne bilo: „Vidi ga ovaj, da prostite, džukac, izgubio je od „ribara, a sad tu nešto se…“ ističe Lalatović.

U Platonovoj su danas, igrači, stručni štab i klupsko rukovdostva, zasjeli u svoja četiri zida. Tema više, a goruća borba na terenu.

„Svi igrači moraju na terenu da daju svoj puni doprinos. Nedopustivo je da igramo bez klizećeg starta, nedopustivo je da ne pokažu volju u drugom poluvremenu utakmice u Modriču. Možda je to rezultat napornog puta i teškog poraza na Farskim  Ostrvima. Igrači su svjesni svega i preuzeli su krivicu. Idemo dalje. Nenad Lalatović, stručni štab i igrači ostaju u FK Borac. Imaju našu punu podršku i sada moraju da se pokažu na zelenom terenu.“, poručuje Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

U klupskom saopštenju uz podršku Lalatoviću, poseban redak naslovljen i za tobož „prijatelje kluba“ za koje stiže još jedna poruka.

„Svašta se dešava. Očigledno je da jak FK Borac smeta svima. Smeta im što je klub riješio milionske dugove, smeta im što je došao Nenad Lalatović, jedan od najboljih srpskih trenera, smeta im što imamo jednu od najboljih ekipa u BiH. Ono što želim da poručim je da će nam sve to što se dešava dati još više elana da radimo i da jačamo klub“, kaže Zeljković.

Fudbaleri Borca prvenstvenu trku nastavlju u nedjelju od 17.00 časova, a ekipu Sarajeva ugostiće na stadionu „Luke“ u Novom Gradu.

Izvor: ATV