Velika akcija policije u Tuzli :Pala tri dilera! | Bijeljina.com

Velika akcija policije u Tuzli :Pala tri dilera!

01.07.2022.

Tri osobe uhapšene su nakon što su u pretresima na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni droga, novac, oružje i municija.
U pretresima je pronađeno 11 plastičnih pakovanja spida, devet pakovanja biljne materije koja asocira na kanabis, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje i električna mašina za vakuumsko pakovanje.
Pronađen je i određeni iznos novca u različitim apoenima evra i KM, pištolj „CZ“ sa 67 metaka, gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.V. (33) i A.I. (32) oba iz Gračanice i E.M. (26) iz Gradačca, koja će uz izvještaj biti predata Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv lica K.B. iz Tuzle i M.F. iz Banovića nadležnom tužilaštvu biti podneseni odgovarajući izvještaji.
Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pronađeni predmeti i materije privremeno su izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici rade na dokumentovanju predmeta.Pretresi su izvršeni prema nalogu opštinskih sudova na šest lokacija u Gračanici, Doboj Istoku, Gradačcu, Tuzli i Banovićima.

 

izvor:Aloonline/FOTO:PIXABAY