Osim dobija ulicu u Beogradu za tri godine

15.05.2022. - Društvo

Legenda jugoslovenskog fudbala Ivica Osim dobiće ulicu u Beogradu čim proteknu tri godine od njegove smrti, saopštio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je na Fejsbuku naveo da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi predložio da Osim dobije ulicu u Beogradu “zbog svega što je učinio za naš sport i naš grad”.

“Piksi mi je ovaj predlog izložio u razgovoru koji smo vodili pre njegovog puta u Sarajevo na sahranu Ivice Osima. Grad Beograd prihvata Piksijev predlog i Ivica Osim će dobiti ulicu u našem gradu čim protekne tri godine od njegove smrti. Odluka će biti doneta u međuvremenu”, naveo je Vesić.

On je dodao da je zahvalio Piksiju, u ime Beograda, na prijedlogu koji je uputio.

“Razgovarali smo o tome da se što pre realizuju predlozi Fudbalskog saveza Srbije, podneti pre nekoliko godina, da ulice u Beogradu dobiju Miljan Miljanić i Miloš Milutinović”, dodao je Vesić.

Selektor fudbalske reprezentacije prethodno je naveo da je, uoči puta za Sarajevo, razgovarao sa čelnim ljudima grada Beograda i da je gotovo izvjesno da će jedna od ulica u Beogradu dobiti ime po Ivici Osimu.

Osim, koji je preminuo 1. maja u austrijskom gradu Gracu nekoliko dana prije 81. rođendana, sahranjen je juče na Gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Izvor:Nezavisne/Foto: Nezavisne