Uručio ključeve 12 stanova za izbjegla i raseljena lica

12.06.2024. - Društvo

Predsjednik Republike Srpske Milorade Dodik uručio je danas u naselju Amajlije kod Bijeljine ključeve za dvanaest porodica iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica koji su dobili stanove u novoizgrađenom stambenom objektu.

Stanovi su izgrađeni u okviru projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja, a ukupna vrijednost radova sa opremanjem stanova osnovnim namještajem iznosila je 833.000 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš presjekli su tom prilikom vrpcu ispred zgrade sa novoizgrađenim stanovima. Objekat je finansiran u okviru projekta CEB 2, koji se realizuje uz pomoć kredita koji je Republika Srpskqa obezbijedila od EBRD, sredstvima donatora, ali i vlastitim sredstvima sa nivoa entiteta i lokalnih zajednica.

Predsjendik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su konačno riješena stambena pitanja za one koji su tridesetak godina čekali na rješavanje pitanja krova nad glavom. On se tom prilikom osvrnuo i na realizaciju kapitalnog infrastrukturnog objekta, kao što je izgradnja auto – puta Bijeljina – Rača, ali i na značaj izgradnje gradske obilaznice i nove moderne bolnice u Bijeljini, istakavši da su to projekti koji znače razvoj i prosperitet ove lokalne zajednice.

Svečanom uručenju ključeva proisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Već sutra kljuučevi novoizgrađenih stanova biće uručeni za dvanaest porodica u Nevesinju, a krajem juna za 134 porodice u Doboju.

Bijeljina.com