Ovaj jeftini napitak lako zasiti, topi masne naslage i jača imunitet

13.06.2024. - Zdravi kutak

Prema informacijama Harvard TH Chan School of Public Healtha, ovaj napitak je bogat mnogim hranjivim materijama i odličan je izvor kalcijuma i proteina.

Jogurt je i odlična opcija ako želite smršaviti, a prema mišljenju stručnjaka, postoji nekoliko namirnica koje su najbolje za mršavljenje u kombinaciji s jogurtom.

Ako ste ljubitelj banana, ovaj recept je prava stvar za vas. Banana koja nije dovoljno zrela je solidan izvor prebiotičkih vlakana. Konzumiranje ove dvije namirnice zajedno može podržati zdravu crijevnu floru, što može pozitivno uticati na smanjenje tjelesne težine. Dakle, sljedeći put kad uzmete malo jogurta, ne zaboravite ubaciti komade nezrele banane. Orasi su prepuni hranjivih tvari koje brzo zasite, uključujući proteine, vlakna i zdrave masti. Orasi u jogurtu mogu vam pomoći da se duže osjećate sito i potencijalno vam mogu pomoći da jedete manje, a to je dobar put da izgubite na težini.

Previše jogurta sa visokim sadržajem šećera i masti u jednoj porciji zapravo može biti loše za vaš struk. Vodite računa o kontroli porcija kada uživate u ovoj ukusnoj užini. Na kraju, ali ne i najmanje važno, zasladite jogurt svježim voćem i izbacite dodatne izvore šećera jer umjesto zaslađivača, voće može pomoći da se šećer u krvi drži pod kontrolom, zahvaljujući vlaknima koje sadrže ove namirnice, one mogu podržati ciljani gubitak kilograma, prenosi Večernji sa B92.

Izvor: Nezavisne