Strip iz 1913. godine predvidio budućnost: Svi se pitaju kako se ovo desilo (Foto)

23.06.2022.

Svi smo kao mali mali maštali o teleportacijama, mogućnostima da čovjek poleti i sl. Međutim, mnogima je bila želja i da previđaju budućnost, a želja za pronalaskom ovakvog manifesta ostane kod mnogih cijelog života.

Jedna vrsta, za mnoge teoretičare zavjere, dokaza za ovako nešto pojavio se nedavno na Internetu kada je objavljena slika naslovne strane stripa iz 1913. godine. U stripu se nalazi priča sa naslovom “šta bi se desilo kada bi svi imali džepne telefone?”.

Na stripu je jasno nacrtano kako sprava, koju danas zovemo mobilni telefon, utiče na svakodnevnicu svakog čovjeka na planeti. Među mnogim ilustracijama nalaze se one poput zvonjenja telefona i korišćenje sprave za razgovor na daljinu.


Mnogim teoretičarima zavjere je ova objava odmah privukla pažnju, pored njih za cijelom pričom su “poludili” i vječiti ljudi kojima se javio san o mogućnosti predviđanja budućnosti.

Kada se izuzmu teorije zavjere i dječiji snovi, postavlja se realno pitanje – kako je neko još 1913. godine znao za pojam mobilnih telefona? Iako je jasno da je strip predvidio šta se događa danas, bez naučnog objašnjenja ovaj materijal će se svrstati u “slučajno pogađanje budućnosti”.

Izvor: Objektiv.rs