Novinar obećao da će pojesti cipelu ako Top Gun ikad dobije nastavak, sada je to i ispunio (Video)

29.05.2022. - Zanimljivosti

Tom Kruz i “Top Gun” jedan je od neprevaziđenih klasika, a sada smo nakon 36 godina dočekali i njegov drugi dio. Pošto je prošlo toliko vremena, mnogi su izgubili sve nade da će ikada ugledati nastavak filma, a neki su u svojim uvjerenjima otišli i korak dalje.

Prvi “Top Gun” predstavljen je davne 1986. godine, da bi tek danas dobio drugi dio. Svoj omiljeni film, mnogi su davno “otpisali” te je sada on stigao kao šlag na tortu, no ne i onima koji su bili spremni staviti i “ruku u vatru” da se on nikada neće desiti.

Jedan od njih je i novinar Met Patčes koji je 2010. godine u svojoj, sada već obrisanoj objavi na Tviteru, napisao “kako će pojesti cipelu ako se desi Top Gun 2”.

Tada su već prošle 24 godine od filma te je Metu ovo izgledalo sasvim realno, no 12 godina kasnije stvari su se promijenile, a on ne samo da je “pojeo svoje riječi”, nego i ono drugo.

Patčes je prije par dana postavio video na svom YouTube kanalu pod nazivom “Pojeo sam cipelu zbog Top Guna 2”, a u istom je prikazano kako on održava svoje obećanje.

U 20-minutnoj parodiji akcionog trilera, Patčes je najprije iznio svoj pozitivni komentar o Tomu Kruzu i sagi koja ga je dovela do ove ludorije, a zatim je krenuo u ispunjavanje obećanja.

Kako ne bi zadobio značajne probavne tegobe, odlučio je napraviti “jestivu” cipelu od voćne kože, jestivog ljepila i pertlama od sladića. Da bi izazov bio potpuniji, u improviziranoj cipeli Met je prošetao po ulici i travnjaku.

“Imamo sam strašan bol u stomaku koji sam preživio”, rekao je za Vanit Fer novinar čiji se rad pojavljivao u publikacijama poput Vulturea, Grantlanda, Vinity Faira i The Hollywood Reportera.

Također, prije “prave cipele”, Met je na svom Tviteru podijelio i zanimljiv poklon od produkcijske kuće Paramount.

“Niko mi ovo nije zaboravio, uključujući i ljude iz Paramounta koji su prilično uzbuđeni što nisam bio upravu”, napisao je uz fotografiju torte u obliku cipele koju su mu poslali na adresu.

Osvrnuvši se na svoju tvrdnji od prije 12 godina, Patches se pokušao “opravdati”:

“Izgledalo je nemoguće, ali zašto bih sumnjao u Toma Cruisea. Ovo je bila velika greška jer se on još više posvetio izvođenju svojih vratolomija”, zaključio je Matt.

Naposlijetku otkrio je kako “sumnja da će film dobiti i treći nastavak”, no ne želi se ponovo kockati.

“Neće se dogoditi ‘Top Gun 3’, ali ne planiram pojesti još jednu cipelu”, našalio se on.

Inače, “Top Gun 2: Maverick” trebao je biti objavljen 2019. godine, no odgađan je i zbog pandemije koronavirusa te je zato tek sada ugledao svjetlost dana.

Izvor:Glassrpske