Iznajmljuje supruga drugim ženama

03.07.2022. - Zanimljivosti

Majka troje djece dobila je ideju kada je vidjela na internetu kako muškarac zarađuje za život sastavljajući namještaj za druge.

Mama Laura Jang pokrenula je vlastitu uslugu “Iznajmi mog zgodnog muža” kako bi poboljšala kućni budžet zbog sve većih troškova života.

Majka troje djece dobila je ideju kada je vidjela na internetu kako muškarac zarađuje za život sastavljajući namještaj za druge. Laura je odmah pomislila na svog 41-godišnjeg muža Džejmsa (Jamesa) koji je talentovan i temeljit u svakom poslu.

Domaćica je ispričala kako je Džejms preuredio njihov dom, tako što je napravio krevete po mjeri, uključujući porodični veliki krevet za vrijeme kada su njihova djeca odbijala da spavaju sama noću. Takođe je opremio kuhinju i izradio ovalni sto, a spretan je u slikanju, ukrašavanju, postavljanju pločica i tepiha.

“Dobar je u svemu oko kuće i vrta pa sam pomislila zašto ne iskoristiti te vještine i iznajmiti ga”,  kaže Laura.

Pokrenula je web stranicu ‘Rent My Handy Husband’ i reklamirala se.

“Ljudi su istinski zainteresovani. Bilo ih je nekoliko koji su stekli pogrešan utisak i pomislili da sam angažovala Džejmsa za nešto sasvim drugo. Čak i uz sve veće troškove života, ne planiram to učiniti”,  kaže ona.

Međutim, većina misli da je njena ideja super jer su rekli kako je ponekad teško natjerati građevinare da prihvate male poslove jer nisu zainteresovani.

“Džejms je savršen za stvari poput sastavljanja namještaja, postavljanja trampolina, izgradnje polica i sličnih stvari. Ponekad je brže i lakše unajmiti nekoga da odradi posao za koji smo čekali da ga naši muževi rade”,  dodaje.

“Ti stvaraš, a ja ću graditi “,  kaže Džejms.

Po skici može izraditi krevete na sprat za djecu, kao i namještaj po mjeri, idealan za porodicu.

Džejms planira da se vrati na koledž kako bi studirao i uklopiće ovaj posao između studija kako bi povećao prihod porodici.

” Oduvijek je imao veliki interes za izgradnju i stvaranje. Dobro sam ga iskoristila tokom godina građenjem porodičnog doma i pomaganjem prijateljima i porodici. Njegov trenutni kućni projekt je izgradnja vlastite vanjske kuhinje za ljetnje dane”, kaže Laura.

Izvor:Agencije