iPhone 14 dolazi s jednim značajnim poboljšanjem

16.06.2022.

Međutim, novi iPhone 14, koji će vjerovatno biti predstavljen ove godine, donosi nove promjene koje će se odnositi na prednju kameru. Prema izvještajima analitičara Ming-Či Kuo-a, Apple ima nove dobavljače hardvera za prednju kameru.

Kompanije kao što su Cowell, Genius, Alps i Luxshare su kompanije koje će proizvoditi dijelove za prednju kameru na iPhone-u 14. Takođe, Kuo ima informacije o novim karakteristikama prednje kamere iPhone-a 14.

Kamera će imati autofokus, što će doprinijeti oštrijim fotografijama i generalno boljem kvalitetu slike. Takođe, kamera će imati sočivo sa 6 elemenata umjesto sočiva sa 5 elemenata, što će takođe doprinijeti kvalitetu slike.

Prema izveštajima sajta 9to5Mac, prednja kamera iPhone-a 14 imaće veći otvor blende odnosno f/1.9. Poređenja radi iPhone 13 Pro ima prednju kameru sa otvorom blende f/2.2. Veći otvor blende omogući će bolje fotografije u uslovima slabog osvjetljenja.

Posljednja velika promjena prednje kamere iPhone-a dogodila se 2019. godine. iPhone 11 Pro je objavljen sa kamerom od 12 megapiksela, u poređenju sa kamerom od 7 megapiksela koju je imao njegov prethodnik. Od tada, karakteristike prednje kamere uglavnom su ostale iste.

Takođe, vizuelno prednja kamera na iPhone-u 14 će vjerovatno biti prilično drugačija. Odnosno imaće urez u obliku pilule umjesto zareza kao na prethodnom iPhone-u na vrhu ekrana, prenosi PC Press.

iPhone 14 će biti dostupan u četiri različite verzije, sa dva obična modela i dva Pro modela. Prethodni izvještaji su ukazivali da će “Pro” modeli biti znatno moćniji od “običnih“ modela, sa modulom glavne zadnje kamere od 48 megapiksela.

Izvor:Telegraf