Ja sam glavni krivac, ovo danas nije imalo veze s fudbalom

13.04.2024. - Sport

GOŠK iz Gabele stigao do izuzetno vrijednih bodova u borbi za opstanak, te ekipu iz Etno-sela Stanišići gurnuo ka nižem rangu takmičenja.

Ovim porazom protiv direktnog konkurenta tim iz Etno-sela Stanišići ostao je praktično bez šanse da sačuva premijerligaški status, a novi trener Bojan Trkulja, koji je nedavno naslijedio Darka Milisavljevića, ističe da je on najveći krivac za loše rezultate.

“Ne znam stvarno šta se desilo. Moraću to da izanaliziram, ako budem ja analizirao, pošto sam jedini krivac za ova tri poraza. Nisam uspio da pomjerim ekipu naprijed. Vidjećemo šta će biti. Čestitao bih ekipi GOŠK-a na planu kako su nas pobijedili. Ovo danas nema veze sa fudbalom”, rekao je utučeni Trkulja.

Iako teorija i dalje postoji, teško je vjerovati da će do kraja sezone Zvijezda 09 uspjeti da nadoknadi devet bodova zaostatka za ostalim ekipama.

“Vidjećemo sad sa Upravom kako dalje, kakvi su planovi, možda da se razigraju neki mladi igrači, koji imaju veliki potencijal”, rekao je razočarani trener Zvijezde 09.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je Admir Adžem, čija ekipa je sa današnja tri boda pobjegla iz zone ispadanja.

“Ne dešava nam se prvi put da rano primimo gol i na tome moramo raditi. Ali čestitam ekipi na karakteru da okrene utakmicu u vrlo važnom momentu. Za nas ova utakmica vrijedi više od tri boda. Nadam se da će nas ovi bodovi podići psihološki i da ćemo u sljedeću utakmicu ući sa više vjere. Trener Zvijezde 09 rekao je da ovo nije imalo veze sa fudbalom, međutim mi smo morali da se branimo, igrali smo defanzivno jer smo mislili da samo tako možemo sačuvati vođstvo i na kraju se pokazalo da smo bili u pravu. Čestitam momcima, sada čekamo vrlo važnu utakmicu protiv Tuzla sitija”, poručio je trener Gabeljana.

GOŠK u naredna tri kola igra sa ekipama koje su pri dnu tabele, kod kuće sa Tuzla sitijem i Željezničarom, u gostima sa Igmanom i ove utakmice mogle bi da donesu odgovor na pitanje koga naredne sezone nećemo gledati u društvu najboljih.

“Do kraja će biti velika borba. Sve ekipe koje se bore za opstanak se dižu, tu smo mi, Tuzla siti, Igman, Željezničar i među tim ekipama treba tražiti taj drugi klub koji će ići u niži rang, nadam se da to neće biti GOŠK”, poručio je Adžem.

Izvor: Mondo