Treći atletski miting “Trofej Bijeljina 2024” (Foto)

13.04.2024. - Sport

U organizaciji Atletskog kluba “Atletik”, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Bijeljina, na atletskom stadionu u Etno selu “Stanišići”,danas je održan Treći atletski miting “Trofej Bijeljina 2024”na kojem je učestvovalo 29 atletskih klubova iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, sa Kosova i Metohije.

Treći atletski miting otvorio je savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović, zahvalivši se tom prilikom predsjedniku Atletskog kluba “Atletik” Veliboru Kovaču na dosadašnjim postignutim rezultatima, istakavši da je Atletski klub “Atletik” najbolji ambasador grada Bijeljina.

“Drago nam je da su danas s nama i mladi sportisti sa Kosova i Metohije. Oni su smogli snage da ostanu na Kosovu i Metohiji i da se bore za očuvanje srpskog identiteta na tom prostoru. Želim da svi učesnici ovog atletskog mitinga ponesu lijepe utiske iz Bijeljine i da nam dođu ponovo u još većem broju”, istakao je Radiša Petrović.

Odlični uslovi za nadmetanje mladih sportista

 Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada, izrazio je zadovoljstvo što je grad Bijeljina domaćin jednog ovakvog atletskog mitinga.

 “Ovo je promocija mladosti, sporta i zdravlja. Ranijih godina vrijeme nas nije služilo, a danas imamo predivan sunčan dan, tako da su stvoreni svi uslovi za nadmetanje mladih sportista”, istakao je Đurđević.

Dejan Dimitrijević, trener Atletskog kluba “Prilužje”, izrazio je zadovoljstvo što su sportisti sa Kosova i Metohije ponovo na Atletskom mitingu u Bijeljini.

 “Došli smo iz srca Srbije, sa Kosova i Metohije, da na najbolji način prezentujemo atletiku. Ove godine doveli smo tri atletičara koji imaju izvanredne rezultate na dosadašnjim takmičenjima. I atletičari “Trepče” iz Kosovske Mitrovice doveli su svoje najbolje takmičare”, kaže Dimitrijević.

Atletika je bazični sport

Dragan Zdravković, atletski veteran, predsjednik Atletskog saveza centralne Srbije kaže da je ove godine na Atletski miting u Bijeljini došao kao gost.

“Od početka sam ovdje, otkako je nastao ovaj Atletski miting. Vidim da je ovdje sve više učesnika i to me raduje. U Ćupriji uskoro imamo Atletski miting “Vera Nikolić”. Ćuprija je grad atletike. Atletika je naporan i težak sport. Djeca se radije odlučuju za fudbal, košarku, rukomet i druge sportove, iako je atletika bazični sport. U Ćupriji ne naplaćujemo članarinu za treniranje, ali je puno više djece na fudbalu i košarci. Roditelji treba da shvate da bez atletike nema ni drugih sportova”, kaže Dragan Zdravković.

Da odvojimo djecu od tehnoloških čuda

Velibor Kovač, predsjednik Atletskog kluba “Atletik” Bijeljina kaže da na Međunarodnom atletskom mitingu u Bijeljini učestvuju najbolji atlletičari iz dvadeset devet klubova.

 “Imamo oko 310 učesnika na ovom atletskom mitingu. Atletičari se takmiče u nekoliko disciplina, najmlađi u disciplinama 60 i 200 metara, stariji u disciplinama, 600, 800 metara, a seniori u discipline od 1.500 metara. Naš cilj je da što više djece privlačimo zdravom načinu života, kako bismo ih odvojili od tehnoloških čuda koja svima pomalo smetaju. U Atletskom klubu “Atletik” imamo oko šezdeset članova. U klubu imamo šampione Republike Srpske i BiH, Emu Kovač, jednu od najperspektvnijih atletičarki u BiH i Srbiji. Vratio nam se i Alesandro Manojlović, šampion Republike Srpske u dvorani na šezdeset metara. Imamo prvakinju BiH u bacanju koplja, ali i vicešampione u skoku u vis, u skoku u dalj, u bacanju kugle i vorteksa”, kaže Kovač.

Bijeljina.com