Novak Đoković dobio protivnike u Monte Karlu (Foto)

05.04.2024. - Sport

Srpski teniser Novak Đoković saznao je potencijalne rivale na ATP turniru u Monte Karlu, a žrijeb mu nije bio naročito naklonjen, pa bi prije finala mogao da se sretne sa trenutno najboljim igračem na šljaci Karlosom Alkarasom.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a onda ide na boljeg iz meča Roman Safijulin kvalifikant, piše Sportal. U trećem kolu ga čekaju Tejlor Fric ili Lorenco Museti, koji mu je ranije zadavao dosta muke na šljaci.

Andrej Rubljov mu je potencijalni rival u četvrtfinalu, a onda Karlos Alkaras. Novak Đoković je prvi nosilac, slijede Janik Siner, Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Hubert Hurkač u top 10.

Sljedeći nosioci su Aleks de Minor, Stefanos Cicipas, Tejlor Fric, Igo Umber, Karen Hačanov i Aleksandar Bublik. Specijalne pozivnice dobili su Mateo Beretini, Gael Monfis, Stan Vavrinka i Valentin Vašero.

Odustali su Marin Čilić, Rafael Nadal i Tomi Pol, koje su zamenili Dominik Kepfer, Žang Žižen i Markos Giron. Rafael Nadal je apsolutni rekorder turnira sa 11 titula, posljednju je osvojio 2018. godine. Novak Đoković je pehar podigao 2013. i 2015. godine.

Nadal drži najviše rekorda, igrao je 12 finala i uzeo 11 titula, ima i najduži niz od čak osam titula od 2005. do 2012. godine, a 2013. je pao u finalu.

Rafa je rekorder i sa 73 pobjede, od toga 46 u nizu. Samo nije bio najmlađi šampion zbog Matsa Vilandera, koji je titulu uzeo sa 18 godina, sedam mjeseci i sedam dana 1983. Novak Đoković ne može da postane ni najstariji šampion ako pobijedi, zbog Gordona Frensisa Loua, koji je bio šampion 1923. sa 38 godina, osam mjeseci i šest dana.

Izvor/Foto: Bl portal