Sedmo Otvoreno karate prvenstvo Bijeljine

11.05.2024. - Sport

U organizaciji karate kluba UNSU u sportskoj dvorani srednjoškolskog centra u Bijeljini danas je održano Sedmo otvoreno karate prvenstvo grada Bijeljine „Trofej Bijeljina 2024“.

Otvarajući turnir, Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine istakao je da ovaj karate turnir, po svojoj masovnosti i broju klubova koji su doveli svoje takmičare, zaslužuje pažnju i podršku Gradske uprave.

 „Impozantan je broj i učesnika i klubova. Zahvaljujemo Karate klubu UNSU na svemu onome što radi, kada je u pitanju promocija karate sporta i grada Bijeljine. Već duži niz godina njihovi takmičari postižu izvanredne rezultate na takmničenjima i na taj način promovišu karate kao sport i grad Bijeljina. Ovo je prilika da se Bijeljina još jednom predstavi kao grad sporta“, istakao je Ostojić.

Takmičari iz devet evropskih država

Goran Ivković, predsjednik Karate kluba UNSU kaže da se već sedmu godinu organizuje Otvoreno prvenstvo grada u karateu. Ovogodišnji turnir okupio je 62 kluba sa 550 takmičara iz devet evropskih zemalja.

“Ovih dana održava se i Evropsko seniorsko prvenstvo u Zadru, ali je i Bijeljina u centru zbivanja karate sporta, imajući u vidu broj država i klubova iz kojih su takmičari stigli ovdje. Zadovoljni smo kvalitetom takmičenja, jer danas ovdje imamo aktuelne prvake i viceprvake Evrope sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva koje je održano u Gruziji. Sve to daje na kvalitetu i značaju i našem turniru. Veliki je broj karate turnira koji se organizuju svakog vikenda, tako da nama puno znači kada se takmičari i klubovi odluče upravo za ovaj naš turnir. Radimo na tome da tehničku organizaciju turnira podignemo na znatno viši nivo. Nadam se da ćemo u skorije vrijeme dobiti i novu sportsku dvoranu, čime ćemo povećati kapacitet broja borilišta i broja učesnika“, kaže Ivković, ističući da je ovaj turnir afrimacija sporta, svih pozitivnih vrijednosti koji gaji karate sport kao vještina, ali i afirmacija mladosti, Bijeljine, Republike Srpske i BiH.

Bijeljinski karate sport ima višedecenijsku tradiciju i izuzetne rezultate na takmičenjima. Bijeljina je iznjedrila veliki broj klubova, dobrih takmičara i trenera, što je garancija da će ovaj sport i u budućnosti biti jedan od najmasovnijih u našem gradu.

Bijeljina.com