Ženska fudbalska ekipa najbolja na Malim olimpijskim igrama

24.05.2024. - Sport

Ženska fudbalska ekipa Osnovne škole “Sveti Sava” još jednom je potvrdila da nema konkurenciju, jer je na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske osvojila zlato i titulu Republičkog prvaka.

Profesor fizičke kulture Nenad Milošević, kaže da su pobjede ostvarene protiv škola iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke, rezultatom 6:1. U finalu Bijeljinke su bile bolje od ekipe iz Teslića i pobijedile su rezultatom 5:2.

“Naša Marija Maksimović proglašena je za najbolju igračicu, dok je Teodora Novaković bila najbolji strijelac. Zlatnu medalju naše fudbalerke osvajaju od 2019. godine. U 2021. i 2022. godini nije bilo takmičenja zbog korone. Nakon toga, naše fudbalerke ponovo nižu prva mjesta, 2022, 2023. i ove godine. Imamo uspješne i dječake u fudbalu. Njih je vodio nastavnik Savo Rikić i oni su bili drugi na republičkom takmičenju”, kaže Nenad Milošević.

Na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske ove godine bili su uspješni i džudisti Osnovne škole “Sveti Sava”, tako da su i oni, nakon takmičenja u finalu, kući ponijeli sedam medalja. Košarkaši ove škole su vicešampioni Malih olimpijskih igara, gdje su osvojili srebro, a učenik Ognjen Stanković proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Bijeljina.com