Otkriveno kada Đoković igra osminu finala Rolan Garosa

02.06.2024. - Sport

Novak Đoković je prošao kroz pravi pakao u duelu protiv Lorenca Musetija i došao je do osmine finala. Tamo ga čeka Argentinac Fransisko Serundolo, trenutno 27. teniser svijeta, koji je izuzetno opasan na šljaci.

Organizatori Rolan Garosa su odredili i termin tog meča, a to će biti treći susret dana u ponedjeljak 3. juna na centralnom terenu Filip Šatrije.

Prvo će se odigrati dva singla u ženskoj konkurenciji, između Eline Svitoline i Elene Ribakine, pa duel između Eme Navaro i Arine Sabalenke.

Novak će zatim na teren, a to neće biti prije 15 časova.

Nole je meč sa Musetijem igrao u noćnom terminu. Iako je trebalo da meč počne u 20.15, posle očajne organizacije u ubacivanja još jednog nedovršenog meča koji je prekinut zbog kiše (Dimitrov – Bergs), meč je počeo poslije 22.30. A onda se odužio i igra je trajala četiri i po sata efektivne igre, a uz pauze se sve završilo tek u tri sata poslije ponoći.

Nadamo se da će Novak uspjeti da se oporavi i da smogne snage za duel osmine finala.

Odluka organizatora je pomalo čudna, jer će Novak imati manje vremena za rehabilitaciju, nego što bi to bilo da je igrao ponovo u večernjem terminu.

Za noćni duel su organizatori ipak odabrali meč između Aleksandera Zvereva i Holgera Runea.

Interesantno je da Novak do sada nikada u karijeri nije igrao sa Serundolom, iako je Argentinac već neko vrijeme u Top 30 igrača na svijetu. Jedan od razloga je i to što je Novak manje igrao u posljednjih nekoliko godina, kada je i krenuo uspon Serundola, koji je posebno opasan na šljaci.

Argentinac je i napravio malo iznenađenje u trećem kolu jer je eliminisao bolje rangiranog tenisera, Amerikanca Tomija Pola, koga je savladao sa 3:1 i zakazao duel protiv najboljeg svih vremena, prenosi Telegraf.

Izvor: Telegraf / Autor: Dušan Uštević / Foto: Tanjug/AP