Uspješan nastup mladih BiH plivačica u Kranju

26.11.2023. - Sport

Ajša Gušić i Zerina Vrabac mlade plivačke reprezentativke Bosne i Hercegovine zabilježile su odlične nastupe prvog dana takmičenja na Centralnoevropskom juniorskom prvenstvu koje se ovog vikenda održava u Kranju.

sport

Takmičarke Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva prvog dana vikenda u izuzetno jakoj konkurenciji otplivale su lične rekorde u disciplini 100 metara slobodnim stilom.

Lične rekorde popravile su i u disciplinama 400 metara slobodno i 100 metara delfin, plasmanom među deset najboljih, odnosno šestim mjestom.

“Ovim takmičenjem upotpunjujemo reprezentativne nastupe za 2023. godinu i ponosni smo na sve naše plivače koji su predstavljali Plivački klub Sport time na međunarodnoj sceni ove godine. Nastupili smo na Četveromeču nacija, Evrospkom juniorskom prvenstvu, Svjetskom seniorskom prvenstvu, Svjetskom juniorskom prvenstvu, Svjetskom kupu i sada na Centralnoeurospskom prvenstvu. Do kraja godine očekuje nas i učešće na Evropskom seniorskom prvenstvu u kratkim bazenima“, istakao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time Sarajevo.

Ajša Gušić i Zerina Vrabac danas će na Centralnoevropskom juniorskom prvenstvu u Kranju nastupiti u disciplinama 50 i 200 metara slobodno, te 200 metara delfin.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović