Osmijeh na licu i tri prsta (Foto)

06.09.2023. - Sport

Boriša Simanić je bolje nakon što mu je u Manili odstranjen bubreg i oporavak dobro teče.

Cijela Srbija zabrinula se za stanje srpskog košarkaša Boriše Simanića koji je zbog udarca na meču protiv Južnog Sudana imao ozbiljne zdravstvene probleme. Na kraju, Simanić je dva puta operisan i izvađen mu je jedan bubreg, a sa lica mjesta stižu dobre vijesti da oporavak ide u najboljem redu. To je potvrđeno uoči meča Srbije i Litvanije, koji su “orlovi” očigledno odigrali upravo za Simanića, svim srcem.

Na društvenim mrežama sada se pojavila i prva fotografija srpskog košarkaša iz bolnice, a najvažnije je da se na njoj vidi da je na njegovom licu osmijeh. Upravo se i košarkašima javio iz bolnice i poručio im da ne brinu, da je sa njim sve u redu, pa je utisak da je i to dodatno ujedinilo grupu srpskih igrača. Pogledajte fotografiju:

“Ne smijem da zaboravim na Borišu, uradio je fenomenalnu stvar, osjeća se dobro, ustao je jutros i prvo što je uradio, poslao nam je poruku u grupu. Napisao je da je dobro i da pobijedimo. Nismo spavali par noći, budili smo se, ustao je i hvala mu puno. Ovo i cijeli turnir je za njega. I on je dio tima i hvala mu što je pored svega što je deo tima opet našao vremena i snage da nam pošalje poruku”, poručio je kapiten tima Bogdan Bogdanović posle pobede Srbije, dok je sa suzama u očima poruku srpskom igraču poslao i selektor Svetislav Pešić.

Podsetimo, uz Simanića je sve vrijeme profesor doktor Dragan Radovanović, dok je doktor Moma Jakovljević za MONDO izjavio da će mladi košarkaš vjerovatno moći da se vrati sportu.

“Što se tiče finala, kraja, odnosno toga da li će moći da se bavi košarkom ova sezona je za njega završena. Ali, poslije pet-šest mjeseci, moći će da se bavi košarkom. Bubreg je parni organ, tako da će sa jednim bubregom moći da živi i da ga čuva od upala i drugih problema. Biće kontrola za otprilike pola godine u bolnici ‘Dragiša Mišović’ kod nas, možda bude i ranije”, ispričao je on.

U međuvremenu, Boriša Simanić se čuo i sa Novakom Đokovićem koji mu se javio poslije operacije, tako da su i riječi najboljeg srpskog tenisera dodatno ohrabrile košarkaša.

Izvor: Mondo / Izvor: MN PRESS