Samo su dvojica u MLS bolji od njega!

03.03.2024. - Sport

Srpski napadač Dejan Joveljić fantastično počeo novu sezonu u MLS.

U drugom kolu nove sezone Dejan Joveljić je zabilježio gol i asistenciju, a u oba navrata sarađivao je sa Rikijem Puđom, nekadašnjim fudbalerom Barselone. Prvo je Španac asistirao srpskom napadaču u 43. minutu, da bi Dejan u 48. minutu uzvratio uslugu, za treći gol tima iz Los Anđelesa na ovom meču. Pogledajte kako je Jvoeljić pogodio:

Dejan Joveljić bio je strelac i u prvom kolu, kada je ekipa Galaksija igrala protiv Intera iz Majamija. Tada je njegov pogodak “poništio” Lionel Mesi, a meč u Los Anđelesu sa tribina su pratili Novak Đoković i Vlade Divac. Sa dva gola na prva dva meča u novoj sezoni Dejan Joveljić se veoma dobro kotira na listi strelaca, a od njega su efikasniji samo Lionel Mesi i Kristijan Benteke. Treba istaći i da su neki timovi odigrali po tri utakmice u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Što se tiče Joveljića, on je od 2021. godine u SAD. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, za koju je odigrao 28 mečeva uz 14 golova, a zatim se preselio u Ajntraht iz Frankfurta. Nakon pozajmica u Anderlehtu i Volfsbergeru otisnuo se na drugi kraj svijeta – u Americi je za Los Anđeles Galaksi odigrao 91 meč, uz 25 postignutih golova. Seniorski reprezentativac Srbije bio je na šest utakmica i dva puta je tresao mreže rivala, a svojevremeno je igrao za Srbiju i u pet mlađih kategorija nacionalnog tima.

Izvor: Mondo