Bijeljina domaćin spektakularnog međunarodnog karate turnira (Foto)

15.05.2024. - Sport

U subotu u Bijeljini u organizaciji karate kluba “UNSU” pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine održano je sedmo po redu Otvoreno karate prvenstvo Grada Bijeljina “Trofej Bijeljine 2024”.

Ove godine, Bijeljina je ugostila čak 62 karate kluba iz devet evropskih zemalja, pružajući nam vrhunski karate spektakl. Impresivan broj učesnika okupljen je na ovogodišnjem turniru, koji je postao prepoznatljivo ime u svijetu karatea.

Ovogodišnji trofej u generalnom plasmanu pripao je Beogradskom karate savezu (BKS), dok su drugo i treće mjesto zauzeli karate klub “Energija” iz Banja Luke i karate klub “Omladinac” iz Podgorice.

“Organizacija ovakvog događaja nije bila nimalo jednostavna, s obzirom na veliki broj klubova i zemalja iz kojih su došli učesnici. Bilo je potrebno opravdati povjerenje i očekivanja svih prisutnih, jer smo prethodnih godina dokazali da Bijeljina može biti domaćin pravog internacionalnog turnira, po uzoru na najbolje evropske turnire ovog ranga. Navikli smo učesnike našeg turnira da očekuju vrhunski nivo organizacije i kvaliteta, i prema utiscima svih učesnika, uspjeli smo opravdati to povjerenje. Sada pred sobom imamo zadatak da već počnemo razmišljati o narednom turniru – kako zadržati kvalitet i na koji način dodatno obogatiti ovaj jedinstveni međunarodni događaj u našem gradu. Naš cilj je da naš klub, turnir, Grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu promovišemo na najbolji mogući način. Da bismo u tome uspjeli, smatramo da je neophodno da naš turnir bude prepoznat i podržan ne samo od strane Grada Bijeljina, već i od nadležnih ministarstava na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Kao organizatori, čestitamo pobjednicima ovogodišnjeg Trofeja Bijeljine i svim osvajačima medalja”, poručili su iz UNSU-a.

Izvor/Foto: Bijeljina danas