Bijeljina: Dan otvorenih vrata u Gradskoj upravi | Bijeljina.com

Bijeljina: Dan otvorenih vrata u Gradskoj upravi

21.04.2023.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je za naredni period najavio održavanje Dana otvorenih vrata, zamišljenih po novom konceptu:

Od ove subote počinjemo sa novim konceptom Otvorenih vrata, a prva tema biće mjere pronatalitetne politike. Svi zainteresovani moći će da posjete Gradsku upravu u subotu, 22. aprila 2023. godine, od 9 do 13 časova, kada će službenici Gradske uprave odgovarati na vaša pitanja u vezi sa mjerema pronatalitetne politike.

Konkretne teme su:
1) đačke karte – možete prijaviti svaku primjedbu, ako uplata slučajno nije legla na račun ili je uplaćen neodgovarajući iznos (koji nije u skladu sa novim Pravilnikom/Odlukom), dobiti informacije ko ostvaruje pravo na subvencije na đačke karte i u kom iznosu, uputiti prijedloge, kritike, pohvale itd;

2) subvencije za novorođenčad – ko ostvaruje pravo na subvencije, u kom iznosu, šta vam je neophodno od dokumentacije da posjedujete da biste predali prijavu i u kom vremenskom roku;

3) subvencije za vantjelesnu oplodnju – ko i kada ostvaruje pravo na subvencije, u kom iznosu, šta vam je neophodno od dokumentacije, kada/gdje/kome predajete dokumentaciju;

4) subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima – ko ima pravo, koji je iznos subvencija, način ostvarivanja prava na subvencije;

5) ponosne kartice za višečlane porodice – ko ima pravo na njih, kako se može prijaviti za dobijanje kartice, koje su pogodnosti prilikom korišćenja kartica.

Sve vezano za pomenute teme možete pitati i saznati u subotu, a na vaša pitanja odgovaraće službenici Gradske uprave Dalibor Stokić, Mladenka Novaković, Saša Tomić i Tatjana Letić.

Svi vaši prijedlozi i kritike biće zabilježeni, a u slučaju da neko od pitanja bude sporno to jest da vam ne možemo na licu mjesta odgovoriti, biće vam odgovoreno u roku od sedam dana putem elektronske pošte/telefonskog poziva/SMS poruke.

Napominjemo da predstavnici Gradske uprave nisu dužni i nije predviđeno da odgovaraju na vaša pitanja iz drugih oblasti, tako da vas molimo da se svake subote držimo teme koja je predviđena.

U narednom periodu očekuju nas redom sljedeća tematska Otvorena vrata:

– 29. aprila na vaša pitanja odgovaraju službenici Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu (kako se ostvaruje pravo na podršku borcima sa lokalnog nivoa, izrada socijalne karte, iznosi koje Grad izdvaja za udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, postojeće subvencije, načini prijavljivanja… Kritike, prijedlozi…
– 13. maja – razgovor sa direktorom AD „Komunalac“ – sve teme vezane za komunalnu higijenu u gradu

– 17. maja – razgovor sa službenicima Odjeljenja za privredu

– 26. maja – razgovor sa službenicima Odjeljenja za poljoprivredu (podsticaji, pravilnici, kupovina seoskih domaćinstava za mlade bračne parove, subvencije…)

– 27. maja razgovor sa predstavnicima Odjeljenja za društvene djelatnosti (ko god ne stigne da dođe na Otvorena vrata ove subote, u subotu 27. maja će moći da dobije sve informacije na iste teme, kao i dodatne teme u vezi sa stipendijama učenika i studenata, subvencijama za senzore za djecu oboljelu od dijabetesa tip I, ali i o ostalim subvencijama/podrškama koje Grad obezbjedjuje, jednokratnoj pomoći, besplatnoj pravnoj pomoći itd…)

Novi koncept Otvorenih vrata će trajati do kraja kalendarske godine, a ako budete zadovoljni i bude interesovanja, ovaj koncept ćemo primjenjivati i sljedeće godine. Jedan mjesec unaprijed će biti objavljivani termini i teme, a svaku od tema/svaki termin ja ću posebno najavljivati nekoliko dana ranije na svom profilu na fejsbuku. Teme za jun biće objavljene krajem maja i tako redom. U junu će biti teme u vezi sa asfaltiranjima, rasvjetom, aktivnostima Komunalne policije, urbanizmom (tačni datumi, vrijeme/satnica biće naknadno objavljeni).

Nastavljamo i sa obilaskom mjesnih zajednica, prve mjesne zajednice koje sljedeće obilazim po obećanju su Vršani, Donji i Gornji Zagoni, a tačan datum ćemo odrediti u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica. Do kraja godine ćemo obići sve i jednu mjesnu zajednicu, a na kraju ove kalendarske godine ćemo objaviti tačan spisak svih ulaganja/radova u svaku mjesnu zajednicu, kako bi za sljedeću godinu isplanirali budžet, kako bi mjesne zajednice gdje nije bilo ulaganja ili je bilo minimalnih ulaganja mogle da ravnopravno dobiju sredstva iz gradskog budžeta. U posjetama mjesnim zajednicama idem ja sa svojim saradnicima i timom. Bitno je samo da budemo strpljivi i da shvatite da se, nakon mog dolaska, problemi ne mogu riješiti preko noći ili za kratak vremenski period, ali je bitno da sve probleme evidentiramo i da učinimo sve svi zajedno da ih rješavamo.
Živi i zdravi mi bili, idemo dalje zajedno”,poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

 

Bijeljina.com/FOTO:Aleksandar Golić/Bijeljina.com