28. januara prvo Hercegovačko sijelo

16.01.2024. - Najave

Udruženje Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini za nedjelju, 28. januara priprema prvo Hercegovačko sijelo u Bijeljini na koje poziva članove Udruženja i sve prijatelje Hercegovine. Sijelo će biti održano u svečanom salonu „Monako“ u Ulici Stefana Dečanskog („Koridor“), okupljanje je predviđeno od 18.00, a Sijelo počinje u 18.30 časova.

Responsive image

“Dugo čekamo Sijelo koje će nas ne samo okupiti na druženju, nego će i ostati zabilježeno u kulturnom životu Bijeljine kao događaj na kojem smo u našu ravnicu prenijeli tradiciju, zvukove, mirise, okuse i sve po čemu je naš stari zavičaj čuven. Za kulturno-umjetniki dio programa zaduženi su naši dragi gosti iz Gacka – SKUD „Sava Vladislavić“, kao i zdravičari i guslari, a u ostatku večeri nastupiće Mira Medan sa bendom. Spremamo i bogatu trpezu, sa hercegovačkim specijalitetima. Na Sijelu očekujemo zemljake, prijatelje i goste iz hercegovačkih opština i zavičajnih udruženja iz Bijeljine i regiona i siguran sam da će ovo saborovanje biti dobro posjećeno. Biće nam to i motiv da narednih godina organizujemo nova druženja”, poručio je predsjednik bijeljinskog Udruženja Hercegovaca Spasoje Albijanić.

Iz Udruženja „Jovan Dučić“ pojašnjavaju da će na meniju, između ostalog, biti jagnjeće pečenje, hercegovački pršut, sir i kajmak iz mješine, hercegovačka vina, loza, sokovi od divljeg šipka (nara) i drenjina, suve smokve…

“Želimo da gosti osjete kako su izgledala naša sijela u Hercegovini. Stariji će se sjetiti tih dana, a mlađi će imati priliku da na primjeru uče o tradiciji Hercegovine. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i da će ovo Sijelo ostati u lijepom sjećanju svima”, izražava očekivanje sekretar Udruženja Vladimir Radulović.

Kod Vladimira Radulovića (na broj telefona 066 161 454) može se izvršiti i rezervacija, odnosno, mogu se kupiti ulaznice po cijeni od 50 konvertibilnih maraka. Broj ulaznica je ograničen, pa se preporučuje da se rezervacija, odnosno, kupovina obavi na vrijeme.

Bijeljina.com