Finansijski horoskop za kraj 2023. godine

07.12.2023. - Magazin

Finansijski horoskop za decembar 2023. poremetiće mnoge.

horoskop

Počinje zima, što znači da se energija obnavlja. Početkom ovog mjeseca pokušajte da očistite svoj dom od negativne energije kako bi finansijski tokovi počeli intenzivnije da teku, dajući vam više sreće i samopouzdanja. I u najnepovoljnijim periodima to će pomoći da se očuva finansijska sreća i stabilnost, što je izuzetno važno, jer je nova godina pred nama.

Ovan

Očekujte značajne neplanirane troškove u decembru 2023. Uprkos vašim naporima da uštedite novac, biće trenutaka kada ćete morati da izdvojite novac. Osim toga, moguće je da će vam poslovno partnerstvo sa predstavnicima znaka Vage donijeti dodatni prihod.

Savjetuje se da izbjegavate komunikaciju sa prevarantima, a sve finansijske probleme rješavate sa ljudima od povjerenja. Važno je ići naprijed rame uz rame samo sa onima kojima možete vjerovati. Ovo je idealno vrijeme za kreativan rad, donošenje važnih i nestandardnih odluka. Sada je najvažnije imati strpljenja, izdržljivosti i ne žuriti stvari. Ovo se posebno odnosi na drugu polovinu mjeseca.

Bik

Vaša finansijska situacija u decembru je veoma neizvjesna. Za Veneru će se period uspona završiti početkom mjeseca, pa će Bikovi početi da gube snagu. Već prvih dana u mjesecu pokušajte da završite sve najvažnije stvari, ne ostavljajte ništa za kraj godine. Dio novca možete potrošiti na sebe, na ažuriranje garderobe, na poklone za Novu godinu, ali je bolje da to uradite prije 13. jer tada počinje period retrogradnog Merkura.

Ako ste u braku, vaš partner možda neefikasno koristi vaš novac. Isto važi i za poslovna partnerstva gdje se javljaju poteškoće u procjeni finansijskih aspekata. Preporučuje se odlaganje važnih finansijskih odluka do kraja mjeseca kako bi se postigla veća stabilnost u ovoj oblasti.

Blizanci

Astrolozi preporučuju da prestanete da pričate o svojim planovima strancima. Ovaj savjet će biti važan zbog retrogradnog Merkura. Astrolozi snažno savjetuju održavanje nezavisnosti u svemu. Ako morate da potrošite mnogo novca, onda je bolje da to uradite sami, bez savjeta i savjeta drugih. Mišljenje drugih ljudi može zbuniti Blizance i lišiti ih finansijske sreće.

Vaš pokušaj promocije u decembru će biti odložen. Međutim, sljedećeg mjeseca ćete imati priliku da zaradite pristojan novac radeći ono što vam je nekada bio hobi.

Rak

U decembru ćete moći da zaradite značajnu sumu novca, ali ćete istovremeno imati i troškove. Čini se da vam, uprkos trudu, nije ostalo novca za dugoočekivane sitnice o kojima ste sanjali. Budite racionalniji u upravljanju svojim finansijama. Planirajte sve za novogodišnje praznike unaprijed.

U decembru ne bi trebalo biti znakova rizika ili avantura. Na kraju godine definitivno ne možete vjerovati svojoj intuiciji.

Lav

Lavovi će nastaviti da uživaju u finansijskoj sreći, uprkos sve lošijoj poziciji Merkura i Venere. Komunikacija sa dragim ljudima će vam pomoći. Krajem godine, predstavnici ovog znaka moći će da riješe mnoge probleme i povećaju prihode, steknu novu motivaciju i pravilno ulože novac. Sve ovo će postati moguće ako ne klonete duhom i ne opustite se. Mogući su troškovi vezani za stanovanje, koji bi mogli da budu riješeni sredinom mjeseca.

Djevica

Finansijska sreća će se i dalje smiješiti Djevicama, ali samo do 12. decembra, jer tada počinje period retrogradnog Merkura, koji će umnogome uticati na njihove živote. Do 13.decembra imate priliku da zaradite značajne količine novca. Moći ćete da se nosite sa monotonim i teškim radnim i kreativnim zadacima, ali je bolje da sve ovo uradite prije 13. decembra.

Astrolozi savjetuju Djevicama da ulažu novac u samorazvoj i nove vještine. Takođe je korisno razmišljati o svom zdravlju.

Vaga

Dana 4.decembra Venera, glavni zaštitnik Vage, počela je svoj put pod okriljem Škorpije, pa će predstavnici ovog znaka doživjeti pad sreće, energije i snage. Prve dane u mjesecu možete posvetiti aktivnom radu i kupovini ili ih posvetiti promjeni okruženja.

Najvažnije je da najhitnija finansijska i radna pitanja ne ostanu bez pažnje. Na kraju godine im možda neće ostati snage. Vage koje su u braku mogu smatrati da njihov partner nepravedno troši zajednički budžet.

Škorpija

Sasvim je moguće da će Škorpije morati da potroše znatnu sumu u decembru – na poklon ili na sebe, na kuću. Neki troškovi će biti neočekivani, pa je bolje biti izuzetno oprezan. Ovo će vam pomoći da izbjegnete rasipanje novca. Sada je bolje da se prvo pozabavimo novčanim stvarima – dok je Merkur još jak.

S druge strane, Škorpijama će tokom decembra pomoći Mars, njihova glavna planeta. Krajem mjeseca situacija sa novcem će se popraviti.

Strijelac

Za predstavnike ovog znaka decembar će biti prilično produktivan, ali i izazovan period. Astrolozi savjetuju Strijelcu da ne preuzima nepotrebne rizike i da ne ulaže novac i trud u sumnjive projekte. Početak mjeseca biće veoma svijetao.

Moći ćete da prevaziđete sve poteškoće na putu ka uspjehu i postanete finansijski samodovoljniji. Važno je dobro razmisliti o svojim finansijskim planovima i biti oprezan u izdvajanju sredstava, posebno ako imate velike ambicije i planove.

Jarac

Decembar je izuzetno neobičan i težak period, tokom kog je Jarčevima bolje da se fokusiraju na obaveze i posao. Moraćete više da radite i obavite važne kupovine. Svako ko traži posao treba da vodi računa o svom izgledu. Krajem mjeseca motivacija može da napusti Jarčeve, pa je bolje da početkom decembra postavite nove ciljeve za narednu godinu. Imate priliku da zaradite novac zahvaljujući uticajnim prijateljima. Moguće je da će vam Škorpija pomoći da dobijete bolje plaćenu poslovnu ponudu, koja će biti aktuelna u prvoj polovini mjeseca.

Vodolija

Generalno, decembar je pogodan za finansijsku aktivnost Vodolije. 13.12. čeka ih energetsko restrukturiranje. Energija planeta Venere i Merkura će postati manje kreativna, pa je oko ovog datuma bolje ne trošiti novac bez razmišljanja i nikome ne pozajmljivati novac. Vodolije će morati da ostanu u dobroj formi kako bi manje akutno osjetile gubitak snage i performansi.

Ribe

Početkom mjeseca moći ćete da zaradite dovoljno novca. Novac može doći iz inostranstva ili kroz saradnju sa stranom kompanijom. Poslije 13.12. dolazi vrijeme neprikladno za kupovinu, bilo kakve finansijske transakcije i promjenu okruženja. Zato će pripreme za novogodišnje praznike morati da se obave prije 13. ili bolje još ranije. Sredina mjeseca je povoljan period za lakši rad.

Svakim danom biće sve teže impresionirati svoje šefove ili poslovne partnere. Glavno je da se u prvoj polovini mjeseca dobro uradi. Uprkos približavanju praznika, trebalo bi da nastavite da radite i ne sanjate o novogodišnjem čudu. Samo mi sebi možemo pomoći da finansijski preživimo.

Izvor: Glossy espreso