Izložba radova likovne grupe N8 KUD “Karadžić” Loznica u Bijeljini (Foto)

18.04.2024. - Kultura

U Galeriji udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka” četrnaest autora, sa dvadeset i četiri slike, članovi Likovne grupe N8 KUD “Karadžić” iz Loznice predstavili su večeras svoje likovno umijeće i svoj raskošni talenat.

Stanoje Tešić, predsjednik Likovne grupe N8 KUD “Karadžić” podsjetio je da Likovna grupa N8 postoji od 1973. godine

Pedeset godina rada likovne grupe N8

“U prošloj godini proslavili smo vrijedan jubilej – 50 godina postojanja ove likovne sekcije. Sve je počelo od ideje osmorice mladih slikara, u to vrijeme nepoznatih u javnosti. Dalje se njihov rad razvijao i širio. Kroz Likovnu grupu prošlo je pedesetak umjetnika, a trenutno njih dvadesetak aktivno radi, učestvuje na izložbama i likovnim kolonijama. Naše slike putuju sa KUD “Karadžić” po regionu i Evropi. Gdje god nas pozovu, mi idemo.

Najstarije kulturno – umjentičko društvo na Balkanu

Tokom avgusta imamo i likovnu koloniju u Loznici. Dolaze nam u goste brojni umjetnici iz regiona. Naše Kulturno – umjetničko društvo “Karadžić” je najstarije na Balkanu, tako da se ta tradicija poštuje i njeguje”, kaže Stanoje Tešić.

 Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjentika “Sveti Luka” kaže da će tokom ljeta u galeriji Udruženja, u Nušićevoj 24., biti otvoreno još nekoliko izložbi.

“Naše udruženje postoji dvadesetak godina, a ovo je naša prva galerija. Uskoro ćemo organizovati i tradicionalnu Vaskršnju izložbu našeg udruženja”, kaže Panto Pantić.

Bijeljina.com