Policija ispituje kako su nabavljene tablete kojima je omamljen Kulišić

02.02.2024. - Hronika

Dobojska policija nastavila je da odmotava klupko monstruoznog ubistva Saše Kulišića iz Doboja i kako saznaje ATV sumnja se da je u pripremu zločina bila umiješana još najmanje jedna osoba.

Responsive image

Za svirepo ubisto Kulišića osumnjičeni su njegova supruga Andrea Kajganić (33), njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19), te A.K., 14-godišnja kćerka Saše i Andree, kojima je određen jednomjesečni pritvor.

U policiji saznajemo da se detaljno ispituje od koga su i kako nabavljene tablete ”Treana” kojima je žrtva bila omamljena.

Lijek koji se koristi za liječenje psihoze

Stručnjaci za ATV navode da se radi o olanzapinu koji se najčešće koristi u liječenju pacijenata oboljelih od psihoze, ali i kao dodatna terapija u drugim oboljenjima poput šizofrenije i slično.

Lijek se isključivo izdaje na recept. Budući da nije popularan u opštoj populaciji vjeruje se da lijek nije slučajno nabavljen i da su počinioci imali pomoć neke stručne osobe, koja ima iskustvo s lijekom, i koja je mogla da ih ”savjetuje”.

Iz naredbe o sprovođene istrage vidljivo je da je tablete kupila M.V., sestra od osumnjičene Andree Kajganić, koja je dosada u istrazi imala status svjedoka. Radi se o privilegovanom svjedoku, koja nema obavezu da svjedoči protiv sestre i otkrije kako je došla do tableta. Upravo bi njen status u daljoj istrazi možda mogao biti od ključne važnosti za rasvjetljavanje paklenog plana koji je skovala prvoosumnjičena Kajganić kako bi se ”riješila” muža.

Tri mjeseca ga trovali, a onda se nešto promijenilo

”Sve ukazuje da je plan za likvidaciju skovan mnogo prije nego što je zločin počinjen i da je za njega znalo više osoba. Sumnjamo da su Kulišiću najmanje tri mjeseca ”radili o glavi”. Tablete su u tome imale veliku ulogu, jer su uticale na njegovo zdravstveno stanje. Tu se radilo o većoj količini tableta, koje su mjesecima nabavljane”, kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je Kulišić prije ubistva obilazio ljekare, kod kojih ga je vozila Kajganićeva. Znajući kada su mu zakazani pregledi, sa trovanjem se prestajalo baš u vrijeme kada bi išao na pregled, pa mu nikakva dijagnoza nije uspostavljena. Budući da se i dalje loše osjećao Kulišić je, pojašnjava sagovornik ATV-a, govorio da će ići na preglede u Banjaluku.

”Moguće je da se čekalo da tablete ”odrade svoje” i da Kulišić zaspe za volanom, doživi neku nesreću ili slično. Međutim, nešto se u međuvremenu promijenilo i bilo je ”okidač” da se realizacija zločina ubrza. Sve je to predmet dalje istrage”, kaže izvor blizak istrazi.

Istražioci šokirani ulogom kćerke

Pojašnjava i da se motiv ubistva detaljno ispituje, a ono što najviše od svega čudi istražioce je činjenica da je Kulišićeva kćerka imala ulogu u svemu i da je bila svjesna da je ocu u piće drobila teške medikamente. Istražioce je začudio i njen stav prema zločinu, koji je tokom saslušanja bio veoma hladan.

”Šta se dešavalo u četiri zida to znaju samo članovi porodice. Policija nije imala prijava za nasilje u porodici od strane bilo koga. Kulišić jeste važio za osobu koja se u mladosti dovodila u vezu za švercom cigareta i drugim nezakonitostima. Budući da se bavio trgovinom i rentanjem vozila važio je i za osobu koja je živjela na ”visokoj nozi”, pa ni koristoljublje nije isključeno kao motiv”, rekao je naš sagovornik.

Branili se ćutanjem

Kako saznaje ATV osumnjičena Kajganić i Lazarević pred tužiocem su se branili ćutanjem i nisu iznosili svoju odbranu. Oružje kojim je ubistvo počinjeno, odnosno nož još nije pronađeni i za njim se i dalje traga.

Podsjetimo, zločin se dogodio 30. januara oko jedan sat iza ponoći. Nakon što je ćerka ocu u limunadu zamiješala više tableta ”Treana”. Kada su tablete počele djelovati on je zaspao, a u kuću su ušli Kajganićeva i Lazarević koji su ga vezali kanapom i selotejp trakom. Žrtvu su natovarili u karavan ”pežo”, koji su rentali u Banjaluci, i odvezli se u šumu u blizini izletišta Preslica. Kulišić je tu ubijen sa četiri uboda nožem u stomak, a u policiji sumnjaju da mu je smrtonosne povrede nanijela supruga.

Izvor: ATV