Uhapšen muškarac (53): “Mrtav pijan” autom usmrtio biciklistu, pa pobjegao sa mjesta nesreće | Bijeljina.com

Uhapšen muškarac (53): “Mrtav pijan” autom usmrtio biciklistu, pa pobjegao sa mjesta nesreće

19.09.2023.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 17.09.2023. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog P.K. (53) iz Malog Žama zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da se dana 15.09.2023. godine oko 23.10 u Vršcu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je nastupila smrt vozača bicikla Z.S. (49) iz Vršca.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju teške alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom neprilagođenom brzinom, usljed čega je u ul. Vojvode Stepe bb naspram objekta “Strabag” u sustizanju udario bicikl kojim je upravljao sada pokojni, koji je pao na kolovoz, dok je osumnjičeni bez zaustavljanja pobjegao sa mjesta događaja.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svjedoke događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna vještačenja.

Izvor: Srpska info