Hapšenja u Bijeljini zbog dovođenja u vezu sa Ćukovom kriminalnom grupom

31.03.2023. - Hronika

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da pripadnici MUP u okviru akcije u Bijeljini vrše pretrese na više lokacija u vezi sa kriminalnom grupom koja ima dodirne tačke sa grupom Zlatana Ćuka, te da su do sada uhapšene četiri osobe.

Kostrešević je rekao novinarima u Banjaluci da ovu operativnu akciju sprovodi Uprava krim policije MUP zajedno sa nadležnim organima bijeljinske i policije Brčko distrikta, a sve po naredbama Okružnog suda u Bijeljini.

“Uhapšene su trenutno četiri osobe, a više ih je obrađeno i privedeno. Radi se definitivno o bijeljinskoj grupi koja ima dodirne tačke sa grupom Zlatana Ćuka”,  rekao je Kostrešević.

Prema medijskim informacijama, Zlatan Ćuk je jedan od vođa narko-bande i član kavačkog klana, a njegova grupa iz Bijeljine se bavila međunarodnom trgovinom kokaina.

U ranijoj akciji “Golden”, sprovedenoj prošle godine u Bijeljini i Ugljeviku, uhapšen je dio članova navedene grupe i raspisana je potjernica za Zlatanom Ćukom, koji je već duže vrijeme u bjekstvu.

Izvor:Srna