Tužilaštvo se oglasilo u vezi sa zločinom u Doboju

01.02.2024. - Hronika

Policijska Uprava Doboj je dostavila Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv A.K. (33), D.L. (19) i maloljetne osobe (15) zbog krivičnog djela teško ubistvo S.K. iz Doboja, saopšteno je iz Tužilaštva.

Responsive image

“U odnosu na osumnjičeno maloljetno lice, a na prijedlog tužilaštva, Osnovni sud u Doboju je dana 31. januara 2024. godine odredio jednomjesečni pritvor. Za druga dva osumnjičena lica tužilaštvo će nakon ispitivanja i obrade istih uputiti prijedlog za određivanje pritvora nadležnom Okružnom sudu u Doboju”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da sada ne mogu dati više informacija zbog zaštite istrage koja je u toku.

Inače, policija je privela kćerku ubijenog Dobojlije Saše Kulišića (46), koju sumnjiče da je ocu u limunadu ili vodu sipala lijekove kojim je omamljen.

Iz dobojske policije su, podsjetimo, juče otkrili ovaj detalj, a istragom se došlo do toga da se za ovo sumnjiči kćerka ubijenog Dobojlije.

“Zasad imamo informaciju da je na dan dva prije, određena vrsta lijekova, ne znamo još tačno čega, sipana u vodu, limunadu, iz razloga da bi se što je više moguće oneosposobio i da ne bi mogao pružati otpor”, rečeno je iz dobojske policije.

Policija je ranije uhapsila Kulišićevu suprugu Andreu Kajganić (33), koju terete da ga je izbola nožem i Dražena Lazarevića (19) sa kojim je bila u vezi.

Maloljetna kćerka Saše Kulišića osumnjičena je za teško ubistvo i određeno joj je pritvor u trajanju od 30 dana, rečeno je u Osnovnom sudu u Doboju.

“Osnov za određivanje pritvora sadržan je u odredbi člana 197. tačka B Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske (bojazan od ometanja krivičnog postupka uticajem na svedoke ili uništavanjem ili skrivanjem dokaza)”, naveli su u Osnovnom sudu u Doboju za ATV.

Dodaju da je osumnjičenoj maloletnici određen staralac, kao i nadležna osoba ispred Centra za socijalni rad.

Izvor: Bl portal