Iz kuće ukrali ikone, kandila i alkohol

22.09.2022.

Radovan S. (51), Branislav Ć. (30) i Mirko S. (26), svi iz Banjaluke osumnjičeni su da su provalili u kuću i ukrali više pravoslavnih ikona i kandila te drugih predmeta, čime su vlasnika oštetili za oko 10.000 KM, saznaje “Glas Srpske”.


Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenih, da je protiv njih u srijedu podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

– Službenici Policijske uprave Banjaluka izvještaj protiv R. S, B. Ć. i M. S. podnesen je zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa – saopšteno je iz policije.

Dodaju da se uhapšeni sumnjiče da su krađu počinili između 29. maja i 6. juna tako što su iskoristili odsustvo vlasnika kuće u Banjaluci i upotrebom snage i podesnog alata nasilno otvorili vrata na kući, garaži i pomoćnom objektu.

– Nakon što su provalili u navedene objekte izvršili su premetačinu, te pronašli i ukrali više pravoslavnih ikona, mozaika, kandila, odjevnih predmeta, flaša alkoholnog pića, setova posuđa, alata i mašina, nakon čega su pobjegli. Prema izjavi oštećenog pričinili su materijalnu štetu od oko 10.000 KM – stoji u saopštenju policije.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske