Plaćene ubice pokušale Osterdala ubiti u Istanbulu

01.11.2023. - Hronika

Policija na Sokocu sinoć su uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup.

73.jpeg

Riječ je o državljaninu Švedske, Oliveru Erbertu Peteru (26).

 On je sinoć lociran na području Sokoca a pronađeno je i vozilo koje ga je čekalo tokom izvršenja likvidacije.

Iza likvidacije stoje plaćene ubice.

MUP Kantona Sarajeva se oglasio saopštenjem za javnost.

“Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti H.O.P. (26), državljanin Švedske. U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je sinoć oko 19.30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, navodi se u saopštenju.

“Avaz” otkriva da iza mafijaške likvidacije Osterdala na Stupu stoje plaćene ubice. One su namjenski stigle u Sarajevo kako bi likvidirale vođu jednog od narko kartela u Švedskoj.

Prema pisanju medija, uhapšeni Oliver Erbert-Peter je pokušao likvidaciju Osterdala prije nekoliko mjeseci u Istanbulu.

Iako je na njega pucano nisu ga uspjeli ubiti.

Osterdal se prema podacima sigurnosnih službi krio u BiH, a likvidiran je jer je navodno odlučio svjedočiti protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj zbog čega je postao meta.

Podsjećamo, napadač Oliver Erbert – Peter je uhapšen, dok se za trećim osumnjičenim traga. Tokom pucnjave ranjen je muškarac (22) koji je prebačen na KCUS. Tamo su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. 

Izvor: Srpska info