Crni vikend na drumovima u BiH: “Dačijom” sletio u kanjon Neretve

16.05.2022.

Beograđanin Nikola M. (40) poginuo je kada se automobilom survao niz liticu visoku 50 metara u kanjon Neretve u Ulogu kod Kalinovika. Tokom vikenda život su izgubile još dvije osobe u saobraćajnim nesrećama na području Blagaja i Sarajeva.


Stravična nesreća u Ulogu desila se u subotu oko 13 časova, a prema nezvaničnim informacijama, do nje je došlo kada je iz nepoznatih razloga “dačijom” sletio u kanjon Neretve. Automobil se od pada bukvalno raspao, a tijelo stradalog i olupinu izvukli su pripadnici Spasilačke službe “Volf” i Gorske službe spasavanja Bijeljina (GSS Bijeljina) na čijim “Fejsbuk” stranicama su objavljene informacije o nesreći i fotografije.

– U subotu oko 13 časova, na mjestu gdje se gradi hidrocentrala na rijeci Neretvi u mjestu Ulog kod Kalinovika, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno stradalo kada je automobilom sletio niz stijenu visine oko 50 metara – objavljeno je na “Fejsbuk” stranici GSS Bijeljina.

Prema nezvaničnim informacijama, stradali je radio kao poslovođa jedne firme koja učestvuje u izgradnji hidroelektrane u Ulogu.

Druga stravična nesreća u kojoj je poginuo mladić H. M. (22) iz Bugojna desila se istog dana na ulazu u Blagaj kod Mostara. Kako je saopšteno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, do nesreće došlo oko 21.30 časova. Prema nezvaničnim informacijama, u nesreći je učestvovao i “golf”, a “mercedes” koji je vozio H. M. sletio je u vinograd pored puta i prevrnuo se. U nesreći je jedna osoba zadobila teške i po život opasne povrede, a jedna je lakše povrijeđena. Niz teških saobraćajki nastavljen je tokom nedjelje kada je kod tunela Tarčin automobil udario u kamion ispred sebe.

Ova nesreća se desila oko 12 časova, a poginula je jedna osoba čiji identitet nije saopšten, kao ni detalji o nesreći. Samo nekoliko časova ranije, kod Pala u sudaru “golfa dva” i “forda” teško su povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije zadobile povrede opasne po život. Nesreća se desila u nedjelju ujutro oko 5.40 časova u mjestu Sjetlina kod Pala.

– Povrijeđeni su K. M. i T. S. koji su životno ugroženi, a teške povrede zadobili su B. L. i D. K, koja je upravljala “fordom”. Povrijeđeni su prevezeni u Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu – rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Vozilo na krovu

Mladen V. i Emin Z. povrijeđeni su kada su vozeći “sitroen c3” sletjeli s puta u banjalučkom naselju Vrbanja. Nesreća se desila u nedjelju ujutro, a vozilo se prevrnulo na krov. Kako saznajemo, Mladen V. je zadobio povrede nogu, ruke i glave, a Emin Z. povredu noge. U Policijskoj upravi Banjaluka, ne navodeći imena, potvrdili su da su dvije osobe povrijeđene u nesreći u naselju Vrbanja i da je riječ o vozaču i suvozaču iz automobila “sitroen”.

Izvor:Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske