Preminula majka bebe koja je povrijeđena u napadu u Sidneju

13.04.2024. - Hronika

Majka (38) devetomjesečne bebe koja je teško povrijeđena u napadu u Sidneju, uz još sedam osoba, podlegla je povredama, navodi se u izvještaju.

Broj poginulih u današnjem napadu nožem u tržnom centru “Vestfild Bondaj Džankšn” na istoku Sidneja porastao je na sedam, uključujući i napadača.

Svjedoci su opisali kako se majka očajnički borila da spase svoje dijete uprkos svojim povredama, tako što je dijete dala ljudima u tržnom centru.

Mediji pišu da je beba ubodena u stomak i podvrgnuta je operaciji u subotu, nakon što su koristili odjeću iz radnje da joj zaustave krvarenje.

Napad nožem u tržnom centru “Vestfild Bondaj Džankšn” na istoku Sidneja, se dogodio danas popodne po lokalnom vremenu, a napadača je ubila policija, izjavio je predstavnik australijske policije Еntoni Kuk.

“Pripadnica policije se suočila sa napadačem… hodala je brzo iza njega da bi ga sustigla. Okrenuo se prema njoj i podigao nož. Upotrijebila je vatreno oružje i ta osoba je sada mrtva”, rekao je on, prenosi Gardijan.

Prema izjavi svjedoka, objavili su mediji, pripadica policije je napadaču rekla da baci nož, a kako on to nije uradio, pucala mu je direktno u grudi.

Kuk je rekao da se, na osnovu preliminarne istrage, čini da je napadač djelovao sam.

Na konferenciji za novinare, policija je saopštila da vjeruje da je napadač boravio u tržnom centru, izašao i vratio se sa nožem, prije nego što je počeo da napada žrtve.

Kuk je naveo da je više ljudi prebačeno u bolnicu.

Prethodno je izvor iz policije rekao da je nekoliko osoba u kritičnom stanju, prenio je “Sidnej morning herald”.

Među povrijeđenima je i devetomjesečna beba.

Još nije poznat motiv napada, ali se za sada ne isključuje ni mogućnost da je riječ o terorističkom napadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Izvor: ATV