Milovanović podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Petrovića

08.02.2024. - Društvo

Miroslav Milovanović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina saopštio je na vanrednoj konferenciji za štampu u sjedištu ove političke stranke da je podnio krivičnu prijavu protiv aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Responsive image

Milovanović je izjavio da je Petrović zloupotrijebio funkciju gradonačelnika i prekoračio službena ovlaštenja tako što je izazvao prekoračenje u trošenju gradskog budžeta u prvih devet mjeseci prošle godine u iznosu nešto većem od 3.178.000 KM.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, Milovanović je izjavio da se ni on, niti drugi lokalni funkcioneri SNSAD-a neće kandidovati za funkciju gradonačelnika na narednim lokalnim izborima, te da će to biti neko ko se do sada nije eksponirao u javnosti, ali je časno i profesionalno obavljao svoj posao.

Što se tiče odluke Gradskog odbora SNSD-a oko obavljanja duplih funkcija, on je izjavio da je većina funkcionera postupila na osnovu ove odluke, te je uputio apel I onima koji to nisu ispoštovali I nisu vratili funkcije da u što kraćem roku postupe u skladu sa navedenom odlukom Gradskog odbora SNSD-a.

“Par njih nije vratilo funkcije. Pozivam ih da se ne kolebaju i da dugo ne razmišljaju. Istovremeno pozivam i direktora Javnog preduzeća “Vode” Mladenku Stajić  da u roku od 48 sati podnese ostavku na funkciju direktora u tom preduzeću”,izjavio je Miroslav Milanović na vanrednoj konferenciji za štampu u gradskom odboru SNSD-a Bijeljina.

Bijeljina.com