Sramni sajt strancima nudi Srpkinje za brak: “Koštaće vas 27.000 dolara”; “Ona sve postiže”

23.09.2022.

Da smo toliko duboko u kapitalizmu da mislimo da sve na ovom svijetu može da se kupi dokazuje i jedan sramni sajt koji u opisu svoje svrhe i djelatnosti navodi “pomoć muškarcima da se brzo i efikasno ožene”, tako što će svoju suprugu poručiti putem mejla.

 

Navodno, ne radi se o trgovini ljudima, već žene svjesno pristaju da budu dio kataloga za muškarce koji su radi da ih ožene.

Koliko je ovo degradirajuće po žene iz cijelog svijeta, a među njima i Srpkinje, govori činjenica da uz usluge koje se nude na sajtu, možemo vidjeti i cjenovnik održavanja braka sa ženom iz Srbije koji sa troškovima svadbe, kako pišu, može da iznese oko 27.000 dolara.

Takođe, u okviru opisa takozvanih benefita braka sa Srpkinjom stoji i visoka stopa uspješnosti brakova, koju su, nepoznato je kako, izračunali i tvrde da iznosi 70 odsto.

“Srpkinje postaju sve poželjnije među strancima, pa su naši eksperti uradili detaljnu analizu novog trenda”, piše na sajtu koji žene predstavlja kao robu i resurs za muškarce.

Postoje čak i recenzije drugih muškaraca koji su se zbog savjeta sa sajta odlučili na brak sa Srpkinjom, te su detaljno opisana njihova iskustva.

“Ona može sve. Perfekcionista je i hoće da bude idealna majka, domaćica, poslovna žena. Sve joj to uspijeva, ne znam kako, idealna je, divim joj se i nikad nisam zažalio što sam se odlučio za ženu iz Srbije”, piše jedan i taman kad pomislite da je nešto gore od ovoga nemoguće pročitati, drugi dodaje:

“Mnogo je fokusirana na svoj izgled, hoće da uvijek izgleda savršeno, ali gleda iste serije koje i ja i uvijek možemo o svemu da diskutujemo.”

Ovaj sajt, kako navode, služi da muškarci ne bi morali da gube vrijeme i izlaze sa ženama, već da nađu nekoga za brzu ženidbu, pa se upoznaju tokom braka.

Svi sramni detalji o ovom sajtu vrlo jasno ukazuju na to da je moguće da se radi o trgovini ljudima koja je premještena u sajber svijet, pa je alarmantna i sama činjenica da sajt kao što je ovaj nije provjeren od strane organa reda i ugašen.

Ideja da se žena postavi kao artikal u katalogu sa sve cijenom održavanja je toliko unižavajuća i jasno je da krši osnovna ljudska prava. Internet jeste slobodno mjesto, ali tu činjenicu ljudi ne smiju da zloupotrebljavaju, naročito ne radi ugrožavanja bezbjednosti drugih ljud.

 

izvor:B92/Glas Srpske/FOTO:Ilustracija/Glas Srpske