Splićani se špalirom brodova oprostili od Mateja Periša

24.05.2022.

Prijatelji, kolege, poznanici i brojni sugrađani brodicama, svjetlosnim signalima i zvukovima trube ispratili su Mateja Periša. U njegovu čast u splitskoj kruzerskoj luci okupilo je dvadesetak brodova uključujući i jedan veći jedrenjak.

Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet mjeseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazio na jedrenjaku, piše Slobodna Dalmacija.

“Dobra večer! Hvala vam što ste pokazali ste srce”, kazao je Nenad Periš.

Matejev otac zahvalio se još jednom na podršci i ljubavi koja “čovika čini čovikom”.

Matej je preko ljeta radio kao skiper na jahti i upravo zbog toga su njegovi prijatelji špalirom brodica odlučili reći posljednje zbogom.

“Nadali smo se do posljednjeg trenutka da će ga pronaći. Molitvom najviše. Divimo se njegovom ocu i obitelji. Ovo je najmanje što smo mogle napraviti, ispratiti ga molitvom za kraj”, kazale su Splićanke koje su željele na ovaj način odati počast preminulom mladiću.Matej Periš je pod misterioznim okolnostima nestao u Beogradu, u noći s 30. na 31. decembar prošle godine, a proteklih pet mjeseci pomno se pratio svaki korak potrage. Ujedinila se cijela regija i svi su bili spremni pomoći kako god mogu, ali nažalost potraga je tragično završila u četvrtak, 19. maja, kada je pronađeno tijelo Mateja Periša. Sahranjen je na splitskom groblju Lovrincu.

Izvor:Klix/Foto:Miroslav Lelas