Održan 3. memorijalni turnir u prstenu (Foto)

04.02.2024. - Društvo

U Priboju je, u organizaciji Savjeta mjesne zajednice, održan 3. memorijalni turnir u prstenu „Jovica Petrović – Pekara“.

Responsive image

Pero Milovanović, koji je učestvovao u organizaciji turnira, je naveo da je takmičenje trajalo tri sedmice uz učešće 13 ekipa iz Priboja, Brijesta, Tobuta, Lopara, Potoka, Podgore, Lipovica i Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

“Turnir je održan u prostorijama Doma kulture u Priboju, a pobjednik je ekipa Šimare za koju su nastupili Milenko Gavrić, Marinko Panić i Vlado Tomić – Bakara, koji su u finalnom susretu pobijedili ekipu Potoka”, rekao je Milovanović.

Zamjenik načelnika opštine Lopare Goran Tasovac je kazao da je pokojni Pekara, po kome turnir nosi ime, po zanimanju bio keramičar, te da je volio igru prstena i izvornu pjesmu.

“Njegova kćerka Snježana Petrović je sinoć, u ime organizatora na završnoj večeri, uručila pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima i učesnicima turnira u Priboju”, dodao je Tasovac.

Namjera organizatora je da turnir postane tradicionalan i da se još više omasovi kako prsten na Majevici ne bi pao u zaborav. 

Bijeljina.com/Foto:Željko Božić