Parastos i počast za 53 poginula pripadnika MUP-a

20.11.2023. - Društvo

Kod spomen-obilježja ispred Policijske uprave Bijeljina danas je povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila služen parastos i odata počast za 53 pripadnika MUP-a koji su poginuli u proteklom ratu.

MUP

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je vječnu zahvalnost za doprinos koji su poginuli policajci svojom žrtvom dali za stvaranje Republike Srpske.

“Time su stvorili obavezu nama i budućim generacijama da predano radimo na očuvanju Republike Srpske, MUP-a i bezbjednosti naših građana i njihove imovine”, rekao je Terzić novinarima.

On je naveo da će u okviru slavskih svečanosti biti održan prijem za porodice poginulih pripadnika MUP-a, a u 12.00 časova lomljenje slavskog kolača i prijem za zvanice u Eparhijskom kulturnom centru.

Vijence i cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a položili su članovi porodica, delegacije Policijske uprave, Boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.

Najavljeno je da će ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović prisustvovati obilježavanju krsne slave MUP-a i lomljenju slavskog kolača u Eparhijskom kulturnom centru.

Policijska uprava Bijeljina je povodom krsne slave MUP-a organizovala ranije akciju dobrovoljnog doniranja krvi kojoj se odazvalo više od 70 policajaca, a tokom nedjelje će biti organizovan i Dan otvorenih vrata na kojem će najmlađim sugrađanima biti promovisana policijska profesija.

Izvor: Agencije / Foto: SRNA