Postoji aplikacija

14.06.2023. - Društvo

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) omogućio je svim vozačima da se putem internet stranice www.ams-rs.com i android aplikacije za mobilni telefon upoznaju sa lokacijama 67 novih stacionarnih radarskih uređaja za kontrolu brzine vozila „Ekin Spotter“, postavljenih na putevima u Republici Srpskoj.

 

Skrolom miša na interaktivnoj karti ili pomjeranjem mape na android aplikaciji dolazi se tačnih lokacija na kojima se nalaze stacionarni radarski uređaji za kontrolu brzine „Ekin Spotter“. Klikom na plavu ikonu stacionarnog radara otvara se prozor sa detaljnim informacijama.
Stacionarni radari – crni stubovi sa svjetloodbojnom trakom, postavljeni su na lokacijama u Republici Srpskoj, koje su, prema analizama, bila mjesta najčešćih saobraćajnih nezgoda.Cilj je da vozači, kada voze na lokacijama na kojima su postavljeni stacionarni radari, prilagode brzinu kretanja vozila u skladu sa zakonskim propisima.Narednih dana interatkivna mapa AMS RS biće dopunjena sa lokacijama stacionarnih radarskih uređaja za kontrolu brzine vozila u Federaciji BiH. 

Lokacije radara pogledajte OVDJE.

 

izvor/FOTO:Agencije