Počinje registracija mladih za jednokratnu novčanu pomoć

04.07.2022. - Društvo

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava građane i svu zainteresovanu javnost da će, od sutra, 05. jula 2022. godine započeti onlajn registracija za jednokratnu novčanu pomoć mladima u visini od 100 KM, s ciljem poboljšanja materijalnog položaja mladih u Republici Srpskoj i ublažavanja posljedica djelovanja inflacije.

Sredstva za isplatu su obezbjeđena Rebalansom budžeta za 2022. godinu, a isplata će početi sukcesivno po zaprimanju prijava.

Prijave za jednokratnu novčanu pomoć vršiće se od sutra putem ovog linka (trenutno nije u funkciji), a prijaviti se mogu mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1.7.1993. do 1.7.2006. godine, odnosno osobe od 16 do 29 godina.

Kako kažu iz Ministarstva finansija, prilikom podnošenja prijave u aplikaciju je potrebno unijeti lične podatke: ime i prezime, matični broj, broj tekućeg računa, naziv banke u kojoj je račun, te označiti mjesto prebivališta. Podaci će biti tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, te kao takvi neće biti korišteni u druge svrhe.

Banjaluka.com