Budimir ima 100 godina i dan danas radi u svojoj radionici

03.01.2024. - Društvo

I dok većina od mladosti broji dane do penzije, ima i energičnih radoholičara koji i u stotoj godini ne mogu bez posla.

Responsive image

Baš jednog takvog, Budimira Ćirića, pronašla je ekipa RTS u okolini Valjeva, u njegovoj stolarskoj radionici. Budimir Ćirić iz Gornje Bukovice, vjerovatno je među najaktivnijim stogodišnjacima, ne samo u valjevskom kraju.

Noge ga služe, bistrog je uma, a višedecenijsko stolarsko iskustvo još mu obezbjeđuje mušterije.

“Pa radim preko dana po sedam, osam sati sigurno. Ima posla stalno. Dolaze sa svih strana. Od drveta sve što ima, sve sam radio i bačvar i stolar i kolar sve, nema šta radio nisam. Od trideset šeste godine sam počeo “,priča Budimir.

Radni dan vitalnog stogodišnjaka počinje nekad i u pet sati ujutro, u zavisnosti od posla.

“ Dok je radio ručno bez mašina, bez ičega, on je funkcionisao, a sad je malo pojačao sa mašinama, sad je dobro”, rekao je njegov sin Milan Ćirić.

“Taj čovjek je za Ginisovu knjigu rekorda, da ne kažem, jer čovjek sa godinama smanjuje aktivnosti, a on sa godinama, da ne kažem da povećava ali drži konstantno, ne smanjiva ništa”, izjavio je Dragan Živanović.

Budimir je veliki radoholičar. Najteži su mu, kaže, rijetki trenuci bez posla i radionice.

“Pa znaš šta, od svega sam se čuvao samo nisam od rada. Nisam se opijao, nisam pušio, ne mogu besposlen, to me muči. I noću u snu puno puta kad se probudim, padne mi na um nešto treba da radim sutra”, priča Budimir.

Budimir o godinama ne razmišlja, kaže, nema vremena.

Izvor: Srpska info