Đoković započinje sezonu na šljaci na turniru koji je osvojio “samo” 2 puta u karijeri

06.04.2024. - Društvo

Na startu mastersa Novak Đoković igraće protiv pobjednika meča između Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta, u trećem kolu Đokovića u projekciji čeka vjerovatno Amerikanac Tejlor Fric, a u četvrtfinalu Rus Andrej Rubljov, aktuelni šampion.

U polufinalu bi Đoković mogao da igra protiv Karlosa Alkarasa, a u finalu protiv Danila Medvedeva ili Janika Sinera koji su prvi favoriti u drugoj polovini žrijeba.

Monte Karlo je domaćin prvog velikog događaja na šljaci, sa glavnim žrijebom od 56 igrača u singl konkurenciji. Aktuelni šampion je svjetski broj pet, Andrej Rubljov, koji je ostvario pobjedu u uzbudljivom finalu protiv Holgera Runea.

Novak Đoković juri tek treći trofej u Monaku, koji mu je i drugi dom, jer je u Kneževini živio deset godina, sve do 2021.

Nevjerovatno, ali istinito, to je jedan od velikih turnira koji mu, uopšte ne leži. Na glavnom terenu pored mora igrao je 16 puta, a osvojio je “samo” dvije titule.

Može i ovako, slikovito: Đoković je u karijeri osvojio 40 masters titula, i u tom segmentu mu na planeti nema premca, ali samo dvije od tih 40 osvojio je “kod kuće”.

Prvu titulu osvojio je 2013, kada je prekinuo osmogogodišnju vladavinu Rafaela Nadala, a posljednju 2015. godine, a poslije toga, najdalje dokle bi stigao bilo je četvrtfinale i to dva puta. Oba puta eliminisan je od Medvedeva i Gofana. Ispadao je u 2. kolu od Davidoviča Fokine i Veselog, a prošle sezone iznenadio ga je Muzeti u 3. Kolu, piše Informer.