Podnesen izvještaj protiv dvije osobe

28.02.2024. - Društvo

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini podnesen je izvještaj protiv osoba obuhvaćenih akcijom “Mardelj”, a to su Lj.S. koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i M.G osumnjičen da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Responsive image

Ova lica su obuhvaćena akcijom “Mardelj”, koja je sprovedena u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Bijeljina, a odnosi se na pretrese prostorija Kazneno-popravnog zavoda u ovom gradu.

Izvještaj su sinoć podnijeli službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjećamo, bijeljinsko Okružno tužilaštvo saopštilo je juče da je policija u akciji “Mardelj”, u kojoj su pretresene prostorije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina, uhapsila Lj.S. i izuzela obimnu dokumentaciju.

Kako je rekla portparol ovog tužilaštva Dušica Radovanović-Grubač, određeni broj lica pozvan je u službene prostorije i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

Takođe, Grubačeva je navela da Okružno tužilaštvo od početka novembra prošle godine vodi istragu u vezi sa zloupotrebom i pogodovanjem pritvorenim licima koja se po rješenju sudova nalaze u pritvorskoj jedinici KPZ-a u Bijeljini.

Banjaluka.com