Na pomolu još jedno poskupljenje: I pošte traže veće cijene

02.07.2022.

Cijene poštanskih usluga uskoro bi mogle biti veće, jer su javni poštanski operateri zatražili nove cijene poštanskih usluga u BiH, potvrdili su za BL portal iz Pošta Srpske.

U pitanju je prijedlog za izmjenu Cjenovnika univerzalne poštanske usluge koji je u primjeni od 2013. godine.

“Prilikom usaglašavanja Cjenovnika od strane radne grupe predstavnika svakog JPO došlo je do potrebe da se izmjeni postojeća Odluka o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH. Krajem maja, Agenciji za poštanski saobraćaj BiH poslat je prijedlog za izmjenu”, kaže Jadranka Berić, portparol Pošta Srpske.

Ona objašnjava da je Agencija za poštanski saobraćaj BiH na sajtu eKonsultacije objavila Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o jedinstvenoj tarifnoj politici za rezervisane poštanske usluge na području BiH i da je ona još u postupku.

“Ukoliko se usvoje izmjene, pristupiće se potrebnim procedurama za izmjenu Cjenovnika poštanskih usluga. Da li će uopšte biti odobrene navedene izmjene i, ukoliko budu odobrene, od kada će se primjenjivati, niko ne može sa sigurnošću da vam potvrdi”, navodi Berić.

Izvor: BL-portal/ Željka Pavlović