Istraživači iz Ujedinjenog Kraljevstva utvrdili prosječnu veličinu muškog polnog organa

28.01.2023. - Društvo

Istraživači iz Ujedinjenog Kraljevstva su sproveli istraživanje kako bi utvrdili prosječnu veličinu muškog polnog organa.

 

Za početak, razbili su mit o povezanosti između veličine stopala ili dlanova i dužine penisa, prenosi Ifl Science.

Mada se često govori o “prosečnoj” veličini, uopšte nije lako odrediti šta je tačno taj prosek. Glavni razlog za to je, kako su naučnici rekli, to što je kod većine istraživanja učestvovanje bilo na dobrovoljnoj bazi, pa nije ni bilo mnogo ispitanika.

Zbog toga je za ovu studiju uključena veća baza podataka – gledaju se mjerenja koja su izvršili doktori, a koja su standardizovana. Ova mjerenja uključuju obim (korijen ili sredina) i dužinu polnog organa, a obuhvataju 15.521 ispitanika iz raznih mjerenja širom svijeta.

Šta su rezultati?
Kada je u pitanju opušteni penis, prosječna dužina je 9,16 cm, dok je kod penisa u erekciji to 13,12 cm. Ako govorimo o obimu, onda je to 9,31 cm za opušteni, odnosno 11,66 cm za polni organ u erekciji.

Zanimljiva je činjenica da samo 5 odsto muškaraca ima penis duži od 16 cm.

Naučnici, takođe, nisu uspjeli da utvrde bilo kakvu povezanost veličine testisa ili stopala sa dužinom penisa. Takođe, nisu ništa utvrdili ni kada je rasa u pitanju, ali su napomenuli da je većina ispitanika bijele puti.

 

izvor:Aloonline/FOTO:Aloonline