Tate igraju za djecu

01.03.2024. - Društvo

Sinoć je u sali Srednjoškolskog centra održana humanitarno-revijalna manifestacija „Tate igraju za djecu“. Djeca koja pohađaju vrtić „Čika Jova Zmaj“ i „Dragan i Zoran“ pokazali su svoje spretnosti na sportskim poligonima, djevojčice su izvele plesne tačke, organizovana je fudbalska utakmica između očeva, a prihod od prodatih ulaznica biće doniran za Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, koji djeluje u okviru Centra za socijalni rad.

Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina izjavio je da je Gradska uprava podržala ovu manifestaciju, te da se nada da će postati tradicionalna.

„ Kao pokrovitelji mnogih manifestacija u gradu u proteklom periodu, s radošću smo prihvatili mogućnost da podržimo i ideju „Tate igraju za djecu“, jer se nadamo da će ovakvi događaji doprinijeti povećanju obuhvata djece u predškolskim ustanovama na području Semberije. Osim toga, humanost uvijek treba da pobijedi, a pokazatelj da je dvorana bila puna, govori da smo uspjeli u namjeri“, izjavio je je Stanišić.

 

Direktor vrtića „Dragan i Zoran“ Goran Gašić istakao je da je u sinoćnjoj humanitarno – revijalnoj manifestaciji učestvovalo sedamdesetak mališana iz ove predškolske ustanove.

„Prije nekoliko mjeseci kolega Slaviša Vujanović iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ i ja smo došli na ideju da organizujemo revijalnu fudbalsku utakmicu, jer su neki od roditelja koji dovode djecu u vrtiće poznati bijeljinski futsaleri koji su igrali Ligu šampiona. Tu ideju je podržala Gradska uprava, roditelji, a onda smo odlučili da svemu damo humanitarni karakter, a u program događaja su se uključile i kolege sa Pedagoškog fakulteta, sa sportskim poligonima za mališane“, istakao je Gašić.

 

Promocija sporta i zdravlja

Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ kaže da je cilj organizovanja jednog ovakvog  događaja promocija sporta među djecom predškolskog uzrasta, kao i promocija partnerstva roditelja i radnika u vrtićima.

„Važno je da kod djece od ranog djetinjstva razvijemo osjećaj važnosti bavljenja sportom, ali i osjećaj za humanost. Sve je više gojaznosti, deformiteta, krive kičme, djeca prekomjerno koriste mobilne telefone, TV, a protiv toga se moramo boriti“, naglasio je Vujanović.

Cijena ulaznice za Humanitarno – revijalnu manifestaciju „Tate igraju za djecu“, koja je održana u sportskoj sali Gimnazije, iznosila je tri KM, a prihod će biti doniran Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju.

Bijeljina.com