Diko Cvijetinović prijavljen bijeljinskom tužilaštvu (Foto)

20.03.2024. - Društvo

Diko Cvijetinović, direktor “Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Ugljevik”, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, otkriva InfoBijeljina.

Ovo tužilaštvo pitali smo da li je protiv Cvijetinovića podnesena krivična prijava u vezi sa njegovim stepenom obrazovanja i zvanjem (jer smo na mail dobili takvu informaciju).

“Predmet je formiran u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini po zaprimljenoj prijavi Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) dana 20. juna 2023. godine”, rečeno je za InfoBijeljinu iz Okružnog javnog tuzilaštva Bijeljina.

Nakon toga, kako dodaju iz Tužilaštva, 20. oktobra 2023. godine Policijska uprava Bijeljina dostavila je krivičnu prijavu protiv D.C., a koja je potpisana od strane Radničke komisije za spas ZP “Rudnik i Termoelektrana” AD Ugljevik, bez navođenja imena prijavitelja.

“U predmetu se preduzimaju sve mjere i radnje”, rekla je InfoBijeljinu Dušica Radovanović Grubač, stručni saradnik i službenik za odnose sa javnošću u Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Ona nam je potvrdila da je ovaj predmet otvoren.

Cvijetinovićev komentar na ovu temu smo tražili, ali on nije odgovorio na naš upit koji smo na mail RiTE Ugljevik poslali 11. marta 2024. godine.

Izvor: Info Bijeljina