Dojave o bombama u nekoliko škola | Bijeljina.com

Dojave o bombama u nekoliko škola

16.05.2022.

U nekoliko beogradskih škola jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Obaviještene su nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa, piše RTS.

“Poštovani roditelji, stigla je lažna vijest o postavljenoj bombi u svim školama na teritoriji Palilule. Djeca će biti sa mnom u školskom dvorištu dok kontradiverziona ekipa ne pregleda školu”, glasi poruka koju su od učitelja dobili roditelji učenika OŠ “Filip Višnjić”.

– Sramota je da država mjesecima ne može da uhvati počinioce. Jednom će negdje stvarno eksplodirati pa ćemo da se pitamo i krivimo druge. Nema plana evakuacije ili se ne poštuje. Drže djecu u dvorištu, a ako pukne mogu da stradaju od sekundarnih projektila, stakla i betona- ogorčen je jedan roditelj koji je vijest o postavljenoj bombi u školi na Paliluli javio Danasu.

Dojave su stigle u brojne osnovne škole u Beogradu, zbog čega nastava nije ni počela, a djeca koja pristižu vraćaju se kući.

„Zbog dojave o bombi nastava će vjerovatno biti otkazana“, obavjetenje je koje su učenici Osnovne škole „Sonja Marinković“ u Zemunu dobili jutros oko 7.30 časova. Kako nam je rečeno, đacima koji pohađaju prvu smjenu rečeno je da ne kreću u školu dok se „situacija ne razjasni“.

Kako je roditeljima u toj školi rečeno, mlađa smjena nema nastavu danas.

U Osnovnoj školi „Jelena Ćetković“ na Zvezdari roditelji nisu obaviješteni da li će se nastava danas održati.

O dojavi su obaviještene nadležne službe i predstoji pretraga specijalizovanih ekipa.

Juče su primljene dvije dojave o postavljenim bombama na željezničkoj stanici Novi Beograd i u Zoološkom vrtu.

Izvor:Danas/Foto:B. C.