“Život dok mi doktori broje dane” (Video)

06.07.2024. - Društvo

Maša Mehinović Draganić iz Bijeljine u proteklih osam godina vodi bitku protiv karcinoma dojke i karcinoma grlića materice. Uspješno je izdržala liječenje metastaza na plućima, kostima, jetri i mozgu. Sada je ova žena hrabrost odlučila da podijeli svoju bolnu i intimnu ispovijest kako bi pomogla svim onima koji prolaze kroz isto.

Maša je, kroz tročasovni video snimak, ispričala svoju priču, otvorila svoje srce i otkrila sa čime se sureće posljednjih osam godina, koliko se bori sa karcinomom.

“U naredna tri sata imaćete prilku da pogledate potpunu iskrenu i ogoljenu verziju mog doživljaja borbe, dijagnoze i bolesti kroz sve ovo vrijeme. Ovaj video nema smišljeni scenario. Momci su ga snimali onako kako sam govorila, iz srca i duše. Razlog zbog kog sam se odlučila na snimanje ovog videa jeste obraćanje mnogih žena meni za pomoć u njihovoj bolesti. Iskreno se nadam da će vam ovaj video biti od koristi i da će vam pomoći kao motivacija u vašoj borbi i vašem toku liječenja”, istakla je Maša.

Maša je prije svega majka devetogodišnjeg dječaka i uspješna preduzetnica, vlasnica bijeljinskog butika “Haotic”.

Međutim, pored porodice, posla i sitnih svakodnevnih radosti kojih se ne odriče, već devet godina dio njene svakodnevice je i velika borba sa karcinomom od kog se razboljela tek nekoliko mjeseci nakon što je rodila sina Mateja.

U želji da ohrabri sve žene oboljele od karcinoma i upozori na važnost preventivnih pregleda, podijelila je svoja iskustva, emocije, hrabrost i suze.

Pogledajte dirljivu ispovijest žene hrabrost iz Bijeljine:

Izvor: noviglas.info / Foto: Novi glas